Samsun''un Bafra ilçesinde kış boyunca hava şartları ve doğalgaz çalışmaları sonucu bozulan yolların bakım onarım çalışmaları ve kaldırım yenileme çalışmaları için tüm hazırlıklar tamamlandı. Bafra Belediyesine ait asfalt ve kaldırım taşı üretme tesislerinin yaz dönemindeki çalışmalar için yaptığı hazırlıkları yerinde inceleyen Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, çalışmaların bir an önce başlaması için talimat verdi.

BAFRA'DA YOLLARA BAKIM
Her kış sezonu sonunda ve doğalgaz çalışmaları nedeniyle yolların bozulduğuna dikkat çeken Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Bozulan yollarımızla ilgili kış döneminde de zaman zaman bakım onarım ve yama çalışmalarımızı yaptık fakat yeterli olmadı. Kış boyunca belediyemizde her türlü hazırlığımızı yaptık. Bafra'da belediye olarak ekipman bakımından da kendimizi güçlendirdik. İş makinalarımızı yeniledik inşallah güçlü bir iş makinalarıyla beraber daha güzel hizmet vereceğiz. Başta merkez mahallelerimizden başlayarak doğalgaz çalışmalarına paralel şekilde bakım onarım çalışmalarını başlatıyoruz. Sıcak asfalt çalışmalarımızın yanı sıra yeni mahallelerimiz olan köylerimizde de beton yol çalışmalarını başlattık. İnşallah kısa zamanda hızlı ve yoğun bir şekilde bozulan yollarımızın bakım onarım ve yenileme çalışmaları başlayacak" dedi.

KILAVUZSUZ KALDIRIM KALMAYACAK
Modern bir Bafra görüntüsü oluşturmak için kaldırım taşı üretme tesisinin tüm hazırlıklarını tamamladığını belirten Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, 'Bafra'da modern bir görüntü sağlamak amacıyla da kaldırım çalışmalarımıza da başlıyoruz. Belediyemize ait kaldırım taşı üretim tesislerimizin son denetimlerini yaptık ve kalıpların yenilenmesiyle ilgili çalışmalar son noktaya geldi ve yoğun bir şekilde taş üretimlerimiz devam ediyor. Bu çalışmalarla birlikte görme engelli vatandaşlarımızda da çok rahat edecek. Kaldırımlarda güvenli bir şekilde ilerleyebilmeleri için kılavuz taşlarının olmadığı kaldırım bırakmayacağız" diye konuştu.

CAMİLERE MODERN GÖRÜNÜM
Açıklamalarını sürdüren Başkan Şahin, 'Bu üretimlerde sadece şehir merkezlerindeki kaldırımlar değil bilhassa yeni yapılan ve bahçeleri çok geniş olan birçok camimizin de çevre düzenlemelerini tamamlayarak modern bir görüntüye imza attık. Bu çalışmalar sürecek ve bütün camilerimizin bahçelerini dekoratif taşlarla süsleyeceğiz ve camilerimizi gönül rahatlığıyla gidip ibadetini yapabileceği bir hal alacaktır. İnsanlarımızı mutlu etmek adına elimizden gelen maddi manevi tüm imkanlarımızı kullanarak en iyi hizmeti vermeye çalışacağız" dedi.

Ümit CEYLAN