Samsun'un Atakum İlçesi Atatürk Bulvarı'nda 30 dönüm alan üzerine kurulu 2 bin 700 metrekare kapalı alana sahip 48 yıllık Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi, 2014 yılında Tekkeköy Gelemen YİBO'ya taşınarak yıkıldı.

Yıkımla birlikle alanın üzerine önce cami yapılması planlandı ancak idare mahkemesinden olumsuz karar çıkınca, okulun yerine ne yapılacağı kördüğüme döndü. Son olarak Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen alana Kent Park yapımına başlandı fakat park projesi de idare mahkemesi kararıyla iptal edildi.

YIKILMAMASI İÇİN EYLEM YAPILDI

Tartışmalara ve eylemlere sahne olan yıkımın ardından ilk olarak lisenin bulunduğu yerleşkenin içerisine 15 bin kişilik 'Protokol Camisi' yapılması planlanmıştı. Ancak idare mahkemesinden izin çıkmadı ve iptal edildi. Protokol Camisi ile ilgili imar planı değişikliğinde yargı kararına uyuldu ve söz konusu alanın tekrar okul alanına dönüştürülmesiyle ilgili gündem maddesi Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi Komisyonu'nda kabul edildi.

KENT PARK YAPILIYORDU

Alanın Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmesinin ardından lisenin bulunduğu yerleşkeye okulun taşınacağı iddia edildi. Ancak eski Tarım Meslek Lisesi'nin yeriyle ilgili tartışmalar devam ederken, son olarak arazi Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. Alana Büyükşehir Belediyesi tarafından Kent Park yapımına da başlanmıştı. Projenin bitmesiyle birlikte mevcut alanın içerisinde yürüyüş yolları, oturma yerleri, fıskiyeli havuzlar ve ağaçlıkların olacağı bir yeşil alan planlanıyordu. Ancak Kent Park projesi de idare mahkemesi kararıyla iptal edildi. Yapılması planlanan 3 projenin iptal edilmesiyle birlikte, alan üzerine şimdi ne yapılacağı merak konusu.

Zeynep Irmak ÖCAL