Mutfak Sanatları Akademisi tarafından, İstanbul Maslak'ta bulunan Kampüs binasında 'Türkiye'nin Yöresel Peynirleri' adı altında sempozyum düzenlendi. Sempozyuma Türkiye'nin çeşitli illerinden yaklaşık 150 peynir üreticisi, gurmeler ve lezzet severler katıldı. İlk olarak katılımcılara peynirlerini tanıtan üreticiler daha sonra kurdukları stantlarda ürünlerini ikram ettiler. Sempozyuma Kargı Tulum Peyniri ile katılarak, katılımcıların büyük beğenisini toplayan üretici Mustafa Döğen, standında ürünü ilk tükenen üretici oldu.

Döğen, Kargı tulum peynirinin lezzet ve doğallığıyla lezzet severlerin her zaman dikkatini çektiğini, daha öncede Almanya'da gerçekleştirilen dünya peynirleri yarışmasında üçüncü, İtalya'da gerçekleştirilen başka bir yarışmada ise dünyanın ilk 10 peyniri arasına girdiğini belirterek, 'Kargı Tulum peynirimiz katıldığımız her platformda lezzet severlerin dikkatini çekerek büyük beğeni topluyor. Ben Kargı tulum peynirinin bu başarısının doğallığından geldiğini düşünüyorum. Bugün sempozyumda da katılımcılar tarafından büyük bir ilgi gördü ve stantta ilk tükenen peynir oldu. Peynirimizin tek eksikliği tanınmamış olması. Bu nedenle Kargı Tulum Peyniri'nin tanıtılması için ilgili tüm yarışma, fuar ve etkinliklere katılıyorum'' dedi.