Saadet Partisi Eğitimden Sorumlu Samsun İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kavaklı, Temel Öğretime Geçiş Sınavı'nın (TEOG) uygulanmaya koyulmadan da kaldırılmadan da önce istişare yapılmadığını ifade etti.

SINAVSIZ EĞİTİM HAYATI OLMALI

TEOG'un milli eğitim tarafında bugüne kadar savunulduğunu ve milli eğitimin tek başarısı gibi gösteridiğini belirten Kavaklı, ''Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarından sonra

Millî Eğitim'in yetkilileri tarafından bu sefer de olumsuzlukları sıkça dile getirilmeye,

öğrencilerde oluşturduğu olumsuz etkileri anlatılmaya,

birkaç günde yeni sistem oluşturulmaya çalışılıyor.

TEOG sınavı uygulanmadan önce yapılmayan istişare kültürü, yeni sistem çalışmalarında da kullanılmıyor, bir komisyon da planlanmıyor. Saadet Partisi olarak, sınavdan sınava koşturulan gençlik istemiyoruz.

Umarız en kısa zamanda sınavsız bir eğitim hayatı öğrencilerimizin olur" dedi.

EĞİTİMDE MİLLİ MODELE GEÇİLMELİ

Milli Eğitimin sınavı tek gündem haline getirdiğini oysa gençlerin özenti ve önüne geçilemez bir batı hayranlığı içerisinde olduğunu belirtren Kavaklı, "Yeni sistem belirsizliğini korurken, tüm öğrencilerimizin faydasına olacak fırsat ve imkan eşitliği sağlayacak bir sistemin günübirlik açıklamalarla değil, öğretmenlerin öğrencilerin velilerin ve diğer eğitim paydaşlarının önerileri dikkate alınarak Millî bir modele geçilmeli.

Sınav sistemi kaldırıldığında öğrencilerin tercih ettiği TEOG sınavıyla yüksek puanlarla öğrenci alan okullarda

yerel siyasetin ve nüfuzlu kişilerin etkisine müsaade etmeyecek,

hakkaniyete dayalı bir yerleştirme sisteminin getirilmesini tüm öğrencilerimiz için diliyorum" sözlerini kaydetti.

Zerrin SOMUNCU