Başbakan Binali Yıldırım, Türk-İş'e yaptığı ziyaretinden sonra taşeron işçilere kadro konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Milyonlarca Taşeron işçisinin beklediği kadro konusunda Başbakan Yıldırım, "Muhakkak bu meseleyi gündemden çıkaracağız ve çalışanlarımızı, kamuda taşeron olarak çalışanların statülerini bir kalıcı esasa bağlayacağız." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı da Taşeronla ilgili açıklamıştı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, geçtiğimiz günlerde taşerona kadro meselesiyle alakalı açıklamalarda bulunmuştu. Sarıeroğlu yaptığı açıklamada, "Taşeron işçilerin sıkıntılar ve beklentilerine yeni yıla girmeden cevap vermiş olacağız. Taşeron işçilerin kamudaki istihdam imkanlarıyla ilgili beklentilerini karşılamak için ciddi çalışma içindeyiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Taşeron için talimat vermişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde kadro bekleyen taşeron işçilerle ilgili katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "Bu konu tamamıyla şu anda Hükümetimizin gündeminde. Çalışmayı yürütüyorlar. Konuyla ilgili olarak da zannediyorum kısa bir süre içerisinde Sayın Başbakanımız gelinen noktayı açıklayacaktır diye düşünüyorum" dedi.