Atakum'un Mimar Sinan Mahallesi'nde, bin 200 metrekare alana kurulu, 234 öğrenci kapasiteli Mustafa Seven Anaokulu açıldı.
Düzenlenen açılış töreninde konuşan Samsun Gümüşhane Dernekler Federasyonu Başkanı ve Okul Kurucusu Mustafa Seven, "Çocukları doğru düşünmeye, analiz yapmaya ve analizlerini senteze dönüştürmeye teşvik edeceğiz. Okulumuzun girişinde iyi bir insanın sahip olması gereken erdemlerin yazdığı bir tabela astık. Biliyoruz ki; çocuk için ilk 6 yaş çok önemli. Çocuklarımıza bu değerleri gösterirken aileyle birlikte hareket etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

YOĞUN KATILIM

Konuşmaların ardından okulun açılış kurdelesi kesildi. Açılış törenine AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, mahalle muhtarları, eğitimciler, veliler ve çok sayıda davetli katıldı.

KODLAMA EĞİTİMİ VERECEĞİZ

Seven, çocukların eğitiminin belli bir yaşta tamalandığını vurgulayarak "Okulumuz müdürü, eğitimciler, bilim adamları ile görüşerek bir konsept oluşturduk. Burada yabancı dil, müzik, fen bilimleri eğitimi verilecek. Çocuklarımıza kodlama eğitimi de vereceğiz. Biz bununla çocuklara gelecekte, iş hayatında kullanacakları bilginin altyapısını vereceğiz" dedi.

DAHA İYİSİNİ YAPACAĞIZ

Okul Müdürü Habib Alan, okullarının Atakum'da bu konseptteki tek okul olduğunu ifade ederek "İnsanın en değerli varlığı çocuklarıdır. Çocuklara verilecek değer devlet olarak da birey olarak da görevimizdir. İnsanın en değerli varlık, bilginin en ileri kuvvet olduğuna inanan ve her şeyin sevgiyle olacağına inanan bir kurumuz. Ekip olarak çalışarak Avrupa standartlarına uygun bir konsept oluşturduk. Okulumuz yeterli teknik donanıma sahip, modern bir binaya sahip. Her gün daha iyisini yapmaya gayret göstereceğiz" diye konuştu.

GELECEĞİ İNŞA ETMELİLER

Açılışta konuşan Milletvekili Köktaş, "Geleceğimizi inşa etmek için çocuklarımızı eğitmeliyiz. Bu kurum da bu konuda çok faydalı olacaktır. Devletimize, milletimize hayırlı olsun" dedi. Atakum'da böyle bir kurumun açılmasından duyduğu memnuniyeti belirten Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ise, "Yarının aydınlık Türkiyesi'ni yönetecek çocuklarımız bu sıralardan geçecek" sözlerini kaydetti.

DEVLET ÖNEM VERİYOR

Devletin eğitim konusuna çok önem verdiğini vurgulayan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Eğitim küçük yaşta başlıyor, böyle bir kurumu faaliyete geçiren başta Mustafa Seven'e teşekkür ediyorum. Bu müessenin başta öğrenciler ve veliler için hayırlar getirmesini diliyorum" şeklinde konuştu. Canik Belediye Başkanı Osman Genç ise şehirleri ve devletleri ileriye taşıyan unsurun eğitim olduğunu ifade ederek, "Hepimiz biliyoruz ki; hükümetimizin eğitime ayırdığı bütçe yatırımla neredeyse aynı düzeyde. Okullaşmanın seviyesi ne kadar artarsa gelecekle ilgili kaygılarımız o kadar azalır" diye konuştu.

Berk ASKAR