Kilis'in en varlıklı isimlerinden bir tanesi olan, hatta en varlıklı ismi diyebileceğimiz Süreyya Beşe'nin ölümünün ardından 6 çocuğu miras kavgasına düştü. İlk eşinden boşanan ve Bircan Beşe ile evlenen iş adamı, ilk eşinden olan çocukları Hikmet, Şenda, Haşmet ve Uğur'a 2000 yılında mirastan vazgeçmeleri için 9 milyon TL'lik oteli verdi. 2014 yılında hayatını kaybeden Beşe'nin vasiyetinin okunması ile birlikte, ilk eşinden olan çocuklarına ve eski eşine hiçbir şey bırakmayan Beşe, Bircan Beşe'den olan oğlu Süreyya'ya mirasın aslan payını bıraktı. Aynı zamanda eşi Bircan'a ve kızı Didem'e de mirastan pay bırakan iş adamı, yaşanacak miras kavgasının fitilini bu şekilde ateşledi.

BABAM BİZİ KANDIRDI

Vasiyetin okunması ile birlikte şoka uğrayan Hikmet, Şenda ve Uğur Beşe kardeşler, avukatları aracılığıyla miras dağıtımının iptali için dava açtı. Davayı açan kardeşler, babalarının mirastan pay almalarını önlemek için baskı, tehdit ve hileyle 'mirastan ivazlı feragat sözleşmesi' imzalattığını ileri sürdü. Bu iddia nedeniyle de 300 milyon TL'lik mirasın yeniden paylaştırılmasını istedi.

ÖZ KARDEŞİ DE İPTAL İSTEDİ

Habertürk'ün haberine göre mirastan en büyük payı alan küçük kardeş Süreyya Beşe için ablası Didem Beşe de davacı oldu. Beşe ayrıca, babasının zorlama ve baskı altında vasiyetname hazırladığını ileri sürdü. Miras nedeniyle kardeşler davalık olurken, mirastan en büyük payı alan Süreyya Can Beşe hakkında ayrıca, ablası Didem Beşe'ye tehdit ve hakaret suçlamasıyla dava açıldı. Küçük kardeş hakkında açılan davada 4 yıla kadar hapis isteniyor.

İlerleyen günlerde miras kavgasının mahkeme tarafından nihayete erdirilmesi ve 300 Milyon TL'lik mirasın paylaştırılması bekleniyor.