Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, sahil gezinti alanının genişletilmesine yönelik projeyi kamuoyu ile paylaştı. Sahil gezinti alanının şehrin artan nüfus yoğunluğuna cevap veremediğini, yaz döneminde bisiklet kullananların ve yayaların sahile sığmadığını belirten Yılmaz, iddia edildiğinin aksine kesinlikle kumsal alana dokunmadıklarını söyledi.

ASLINA UYGUN TAHKİMAT
Doldurulan alanı aslına uygun tahkimat yaptıklarını belirten Yılmaz, "Yani karayı, denizden muhafaza ediyoruz. Aynı zamanda 9 metreyle 6 metre genişliğinde olmak üzere tamamen taşlık alanı düzeltiyoruz. Burada, Ordu-Giresun Havalimanı'nın dolgusu gibi taşlar istiflenerek, düzenli yürüyüş alanları, bisiklet yolu ve oturma grupları olacak" diye konuştu.

İŞİMİZ GÜCÜMÜZ ORDU
Ordu'nun artık kabuğunu kırmasını istediklerini ve bu yönde projeler geliştirip uygulamaya başladıklarını dile getiren Yılmaz, 'Belli bir grup, her projemizi mahkemeye taşıyarak ideolojik bir eylem sürdürüyor. Geçmişte bu şehirde yapılan imar ve yeşil alan katliamlarına seslerini çıkarmayanlar, şimdi bir avuç suda fırtına çıkarmaya çalışıyor. Kimse bizim kadar çevreci olamaz. Bu proje, rıhtımla birlikte bir bütün olarak düşünülüp, kamuoyuyla paylaşıldı ve en çok beğenilen 5 projeden biri oldu. Unutulmasın ki, bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olunmaz. Kim engel olmaya çalışırsa çalışsın, bizim işimiz gücümüz Ordu" dedi.