Sarı kırmızılı ekip ilk 14 maçta rakip fileleri 19 kez sarsarken, bu gollerin 14'üne Leroy George, Björn Vleminckx, Mirkan Aydın ve Gökhan Karadeniz imza attı. Göztepe'de Leroy ve Vleminckx 4'er, Mirkan ve Gökhan 3'er golle takımlarının şampiyonluk mücadelesine katkı koydular.

Surinam asıllı Hollandalı Leroy George Elazığspor (2-2), Adanaspor (2-0), Samsunspor (2-0) ve Boluspor (2-1) maçlarını boş geçmezken, Belçikalı Vleminckx de yine Elazığspor ve Adanaspor maçlarının yanı sıra Şanlıurfaspor (1-1) ve Yeni Malatyaspor (3-1) karşılaşmalarında gol sevinci yaşadı.

Göztepe'de sezon başında eleştiri oklarının hedefi olan Gökhan da son haftalarda yakaladığı çıkışla taraftarın gönlünü fethetti. Sarı kırmızılı formayla siftahını Yeni Malatayaspor maçında yapan genç futbolcu, Samsunspor ve 1461 Trabzon ağlarını da sarstı. Mirkan ise Denizlispor (2-1), Kayseri Erciyesspor (2-0) ve Boluspor maçlarında tribünleri ayağa kaldırdı.

Bu 4 futbolcunun fileleri sarstığı hiçbir mücadeleyi kaybetmeyen Göztepe, ligin en skorer 5 takımından biri olmayı başardı. Göztepe'nin diğer 5 golünü Emre, Besara, Hakan Barış ve Erkan ile Yeni Malatyasporlu Ali Ali Sakal kendi kalesine attı.

Sarı kırmızılı ekip, ilk yarının son 3 haftasında deplasmanda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Alanyaspor ve yine deplasmanda Kardemir Karabükspor'la oynayacak.

SARI ALARMI

Göz tepe'de 1461 Trabzon galibiyetinin ardından gözler, pazar günü deplasmanda oynanacağı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçına çevrildi. Hazırlıklarını Urla Adnan Süvari Tesisleri'nde sürdüren sarı kırmızılı takımın teknik direktörü Metin Diyadin, kart sınırında bulunan Giray, Emre ve Velimnckx'in dikkatini çekti. Metin Diyadin, 3 futbolcunu da gereksiz kart görmemeleri konusunda ikaz ederken, "Kalan 3 karşılaşmamızı kayıpsız bitirmek istiyoruz. Zaten kısıtlı kadroyla oynuyoruz. Eksik oyuncu istemiyorum" dedi.