Düzenlediği organizasyonlarla dünya sporunun önemli merkezlerinden biri haline gelen Türkiye, önümüzdeki dönemde de birçok önemli şampiyonalara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Dünya üzerindeki milyonlarca sporseverin gözü, gelecek yıl Türkiye'de olacak" dedi

BULUŞMA NOKTASI

Son yıllarda düzenlediği önemli ve prestijli organizasyonlarla dünya sporunun merkezi haline gelen Türkiye, birçok farklı branşta birbirinden önemli uluslararası şampiyonalara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'nin son yıllarda Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası, Dünya Ritmik Cimnastik Şampiyonası, Kısa Kulvar Sürat Pateni Dünya Kupası gibi birçok farklı branşta birbirinden önemli uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yaptığını belirtti.

ORGANİZASYON ÜLKESİ

Rio 2016 yolunda olimpiyat oyunlarına kota veren birçok kritik turnuvanın Türkiye'de yapıldığına dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, "Organizasyon düzenleme konusundaki tecrübemiz neticesinde, dünya sporunun buluşma noktası konumuna geldik. Gelecek dönemde de ev sahipliği yapacağımız önemli organizasyonlarla dünya sporu, Türkiye'yi konuşacak. Dünya üzerindeki milyonlarca sporseverin gözü Türkiye'de olacak.Türkiye bir organizasyon ülkesi olmuş durumda" dedi.

SAMSUN'DA ÖNEMLİ ŞAMPİYONALAR

Dünyanın sayılı spor organizasyonlarından olan İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları için binlerce sporcunun buluşma noktası Samsun olacak. 18-30 Temmuz 2017 tarihlerinde düzenlenecek bu dev organizasyonda Samsunlu sporseverler, birbirinden çekişmeli mücadelelere tanıklık edecek.120 ülkenin katılmasının hedeflendiği oyunlarda sporcular, atletizm, atıcılık, badminton, basketbol, bowling, dağ bisikleti, futbol, güreş, hentbol, judo, karate, masa tenisi, oryantring, plaj voleybolu, tekvando, tenis, voleybol, yol bisikleti ve yüzme olmak üzere toplam 20 branşta mücadele edecek.