Andy-Ar ve ulusal bir gazete tarafından yapılan anket sonucu Türkiye'de Halka En Yakın Başkan seçilen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Bahçeşehir Üniversitesi'nin özel davetlisi olarak Halkla İlişkiler ve Sosyal Çalışmalar konularında tecrübelerini paylaşmak üzere Hükümet Liderlik Okulu programında öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerin en çok merak ettiği konular; ilçede gençlere yönelik faaliyetler, istihdam olanakları ve eğitim şeklindeydi.

'Kağıthane'yi gençlerle birlikte yönetiyoruz'
İçinde bulunulan çağı yakalamak için genç bakış açısının önemine değinen Başkan Kılıç gençlerin yönetimde aktif rol almasına yönelik, ''Şuan benim en yakın çalışma arkadaşlarım yani yardımcılarımın ve ilgili birim müdürlerinin çoğunluğu gençlerden oluşuyor. Siyasete çok genç yaşlarda başlamış biri olarak gençlerin yönetimde aktif olmasını her zaman destekliyorum. Bildiğiniz üzere hükümetimiz de bu yönde ciddi adımlar atarak seçilme yaşını 18'e indirdi. Kağıthane'de Kent Konseyi bünyesinde Çocuk ve Gençlik Meclisleri kurduk. Burada çocuk ve gençlerimiz kendi jenerasyonlarının faydasına projeler üreterek hayata geçiriyor ve biz de tüm bu projelerin ana destekçisi oluyoruz. Bu sayede onlara ilçede yönetime katılma imkanı sağladık. Beraberinde 2 adet dev spor kompleksi ve sinemadan söyleşiye, tiyatrodan sergiye içerisinde tüm kültür sanat faaliyetlerinin yapılabildiği 7 adet kültür ve bilim merkezimiz mevcut. Bu tesislerden tüm vatandaşlarımız ücretsiz faydalanıyor. Bizi sevindirense gençlerin bu hizmetlerimize olan yoğun ilgisi. Gençlerimizin sadece yönetimde rol almasını sağlamıyor, onları geleceğin liderleri olarak görerek her anlamda donanımlı olmaları için var gücümüzle çalışıyoruz'' dedi.

'Gençlere yeni iş fırsatları sunuyoruz'
Eskiden bir sanayi alanı olarak anılan Cendere Vadisi'nin şimdilerde eğitim, bilişim ve yönetim merkezine dönüştüğünü ifade eden Başkan Kılıç, bunun gençlerin istihdamına büyük katkı sağlayacağını belirtti: ''Buradaki sanayi alanlarını şehrin dışına taşıdık. Yerine yeni eğitim ve turizm alanları, ofis projeleri yükseliyor. Elbette ki sözünü ettiğim bu yerlerde büyük istihdam olanakları açığa çıkıyor. Yanı sıra belediyemiz bünyesinde İstihdam ve Kariyer Merkezi adıyla yeni bir birim oluşturduk. Buraya başvuruda bulunan gençlerimizi tecrübe ve eğitimlerine göre işverenlerle buluşturuyoruz.''

'Türkiye'nin geleceği için birinci öncelik eğitim'
Programda Başkan Kılıç'a yöneltilen sorulardan bir diğeriyse çocuk ve gençlerin bilimsel çalışmalar yapmaları konusundaki belediye faaliyetleri oldu. Başkan Kılıç bu soruyu; ''Ülkemizin yarınlarının güzel olmasını istiyorsak öncelikle eğitime büyük önem vermeliyiz. Çocuk ve gençlerin bilimle tanışmaları, bilimsel çalışmaları teoriden pratiğe geçirmeleri adına ilçemizde Çağlayan Mahallesi'nde bir Bilim Merkezi inşa ettik. Burada evrenin oluşum süreci, fizik ve kimya alanlarında pratikler yapabilecekleri birçok materyal bulunuyor. Burayı ziyaret edip pratik yapıyorlar ve tamamıyla ücretsiz, her gün hizmete açık bir kompleks. Ayrıca ilçemizdeki okullarda çocuklarımızın bilimsel projelerine destek oluyoruz. Onların ulusal ve uluslararası bilimsel proje yarışmalarına katılmaları için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bunların dışında ilçemizin farklı mahallelerine Yaşam Beceri Atölyeleri inşa ettik. Burada birçok dalda alanında uzman eğitmenler tarafından çocuklarımıza ücretsiz eğitimler veriliyor. Verilen eğitimlerden biri de Robot Tasarımı ve programlama. Bugün yaşları 8 ile 14 arasında değişen kardeşleriniz Kağıthane'de robot tasarlayıp programlayabiliyor. Türkiye'nin ve Kağıthane'nin dününe baktığımızda bugün gelinen nokta ve elde edilen bu başarılar bizlere gelecek adına umut veriyor'' şeklinde cevapladı.

Geleceğin liderlerine tecrübe dersi