Gebze hurdacı bulunduğu konum itibari ile yükselişe devam ediyor. Her geçen gün Gebze’de artan firma sayısı, işletme sayısı ve nüfus hurda sektörünün büyümesini sağlıyor. Gebze bölgesi diğer illere kıyasla sanayisinin büyük olması, pek çok büyük işletmenin bulunmasından dolayı hurda sektörünün sürekli canlı olmasını sağlıyor.

Hurda, devletinde desteklediği hatta KDV bile almadığı bir sektördür. Bunun nedeni ise hurda olarak görülen atıkların tekrar değerlendirilerek kullanıma sunulması doğanın korunmasını sağlarken, ekonominin canlanmasına da olanak tanır. Bunun için insan hayatında ya da firmalarda atık olarak görülen her şeyin bir nevi değeri olduğunu gösterir.

Gebze Hurdacı Hurdanın Merkezi Oluyor!

Hurda sektöründe en çok yükselen ve en çok hurda alım ve satımı şüphesiz ki Gebze’de yapılıyor. Hatta hurdacıların alıp, satış yaptığı geri dönüşüm fabrikaları bile Gebze’de yer alıyor. Bunun için diğer illerde alım yapan hurdacılar biriktirdikleri hurdaları Gebze’ye getirerek satışlarını gerçekleştiriyor. Hurda denilince akla ilk olarak her ne kadar demir, bakır, alüminyum gibi seçenekler gelse de bozulan makineler, aküler, iş makineleri de hurda sektöründe önemli yer edinmektedir. Bunun için her ne olursa olsun hurdada kıymetli ve önemlidir.

Gebze günden güne büyüyen bir nüfusa sahip olması inşaat sektörünü de hareketlendirmektedir. Bunun için yapılan inşaatlardan çıkan inşaat demiri hurdaları da Gebze’de oldukça fazla görülür. Gebze hurdacı diğer illere göre fiyat bakımından da yüksek alım yapar. Bunun nedeni diğer illerdeki nakliye bedelidir. Gebze hurdacı sadece Gebze bölgesinde değil pek çok ilde ve ilçeden alım yapar. Tonajlı hurdalar da fiyat bile düşmeden direk alım yaparak ekonomiye destek verir. Güncel hurda fiyatlarını hurdacıyı arayarak bilgi alabilirsiniz.

Hangi Hurdaları Nasıl Alıyoruz?

Hurdacılık sadece küçük çaplı bir iş süreci olarak düşünülmemelidir. Çok ciddi bir para sirkülasyonunun olduğu bir gerçektir. Büyük işlerle yapılabildiği gibi, küçük işlerle de hurdacılık yapılabilmektedir. Bugün sokakta hurda toplayan birisiyle kocaman bir hastanenin yıkım hurdasını alan hurdacı aslında aynı meslek grubundadır.

·      Hastane Hurdası

·      AVM Hurdası

·      Şantiye Hurdası

·      Sac Hurdası

Aydos Diriliş Nesli Okumaları Yarışması ve Ödül Töreni gerçekleşti Aydos Diriliş Nesli Okumaları Yarışması ve Ödül Töreni gerçekleşti

·      Stadyum Hurdası

·      Panel Çit Hurdası

·      Fabrika Söküm Hurdası

·      Kazan Hurdası

·      Kablo Hurdası

·      Alışveriş Merkezi Hurdası

·      İkinci El Vinç

Yukarıda bahsettiğimiz hurdalar genellikle alımını yaptığımız tercihen ton bazında ağır kilolar, kamyon bazında çok olan süreci ön plana koymaktadır. Gebze hurdacı olarak sadece Gebze’de değil Kütahya’da, Sakarya’da, Bilecik’te, Yalova’da, İstanbul’da da alımlarımız yoğun şekilde sürmektedir. Eğer sizin de hurdalarınız varsa ve satmak istiyorsanız mutlaka bizden fiyat alınız.

Editör: Ozge Ozkan