"Dünyada tutku olmaksızın başarılmış hiçbir büyük şey yoktur."

İstemek, daha çok istemek, kendini adamak lazımdır. Müthiş bir adanmışlık yoksa, muhteşem bir başarı da yoktur. İnsan bir şeyi istemeyegörsün... Hiçbir şey erişilmez değildir. Toplumların insan zenginliği mesleğine tutkulu insan sayısı ile orantılıdır. İnsanları en güzel, erişilmez zannedilen amaçlara bilerek, isteyerek seçilmiş tutkular ulaştırır. "Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur." Bir şeyi istemeniz, arzu etmeniz yetmez. Amacınıza ulaşmak için bunların yanında daha ilerisi olan adanmışlık vardır. Büyük işlere imza atanların bizden farkı yaptığı işe kendini adamalarıdır.

Daha müreffeh bir toplum yaratmak tutkusunun temelinde bu arzu vardır: Adanmışlık... Yaptığı işi sevmenin yanında onu bir yaşam biçimine dönüştürmek de lazımdır. Aklınıza getirdiğiniz ve gördüğünüz büyük eserleri yaratanlar, hep kendini yaptığı işe adayanlardır. Zamanın sınırlayıcı zorlamalarına aldırış etmeden, iyiye, daha güzele ulaşma tutkusu sayesinde kendini insanlığa adayan yüce ruhlu insanlar, bilimde, felsefede, sanatın her alanında güzel eserleri bütün insanlığın hizmetine sunmuşlardır.

Vasıflı insan yetiştiren eğitim sistemi sayesinde, adanmışlık ortaya çıkıyor. Vasıf deyince değerler akla geliyor. Kimse hakkı olmayan bir şeye elini sürmeyecek. Dünyanın hiç bir ülkesinde bizim medeniyet anlayışımız yoktur. Bizim medeniyetimiz merhamet medeniyetidir. Adaletsiz ve haksız bir dünyada yaşıyoruz. Dünyada 7 milyar insan var. 3.5 milyar insan 1-2 dolarla yetiniyor. Dünyanın tüm varlığı 800 insanın elinde .

Dünyada huzuru ve barışı sağlamak için kendini insanlığa adamış, yüce ruhlu insanlara ihtiyaç var. İnsanlık, böyle insanların yetiştirilmesi için çaba göstermelidir.