n

n
n İmralı da Abdullah Öcalan la BDP li miletvekillerinin yaptıkları o görüşmelerin tutanakları, kamuoyuna sızdı.Doğrusu görüşme tutanaklarının kamuoyuna sızmış olmasını ilahi adalet olarak görüyorum.Gizli kapaklı birçok şeyin İmralı da görüşülüyor olmasından büyük bir endişe duyarken tutakların deşifre olması yeni bir süreci başlatmış oldu.İster istemez görüşmeciler birçok noktada kıvırma pozisyonuna ilk günden girdi.
n
n
n
n Hem PKK hem de hükümet kanadı şimdi dökülüp saçılanları düzeltme telaşı içerisinde maalesef batmaya devam ediyor. İmralı görüşme tutanaklarından da anlaşıldığı gibi Abdullah Öcalan yine tehditle yola devam ediyor. Barış isteyen, barış için çalışan bir kimsenin asla aklından dahi geçirmemesi gereken savaşın tehdit yüklü dilini Öcalan BDP li vekille yaptığı o görüşmede bakın nasıl kullanıyor: - Sırrı:
n
n Sizin konumunuz ne olacak?
n
n - Öcalan: (Gülerek) Ne ev hapsi ne de af bunlara gerek kalmayacak.
n
n Herkes, hepimiz özgür olacağız. Şunu bilin ki bu hamlem komployu boşa çıkaracaktır. Ben komployu aşıyorum. Başarılı olursam, Ne KCK tutuklusu kalır ne başkası. Bu olmazsa 50 bin kişiyle halk savaşı olacak. Ölen ölecek, ben karışmıyorum. Yalnız, herkes bilmeli ki, Ne eskisi gibi yaşayacağız ne de eskisi gibi savaşacağız . Kendime güveniyorum. Şunu iyi bilin devlet de ben de vazgeçemeyiz. Tarihi bir barış ve demokratik yaşama geçiş. Kandil onların savaş sistemine katılmadığım için... Bu yüzden onlara kızıyorum.Umarım AKP de bizi yanlış anlamaz. Yanlış anlarsa felaket olur. Buna rağmen AKP diktatoryasını bize dayatırsa kabul etmeyiz. İmralı daki görüşmenin tutanaklarında yer alan o kadar çok tehdit ,o kadar çok savaş çığlığı ve çılgınlığı varken ,PKK nın silah bırakacağını ummak, şeytanın değirmenine su taşımak gibidir.Açık ve net söylüyorum İmralı tutanakları, biz şehit yakınlarına ihaneti anlatıyor.Şehitlerimizin katilleri ile İmralı da ve Kandil de yapılan bu pazarlığı allayıp pullayıp barış süreci diye anlatanlar maalesef terör örgütüne boyun bükmüşler. Hukuk devletinde asla yapılmaması gereken çirkin bir pazarlık, bunca şehidimize rağmen nasıl yapılabiliyor bunu anlamak ve bu durumu kabul etmek mümkün değil. Milletçe ciddi manada akıl tutulması yaşıyoruz. Birçok ortak değerimiz ayaklar altında sürünüyor...
n
n
n
n Abdullah Öcalan İmralı da sanki cezası kesinleşmiş bir mahkum değilmiş de adeta bir devlet başkanıymış gibi Ankara ya ,Avrupa ya ,Kandil e elçiler gönderiyor.BDP li elçilerin elindeki Öcalan mektubunun her satır arasında şark kurnazlığı ve tehdit var.Bu söylemle hangi barış gelecek,hangi kan duracak.Oysaki barış PKK için en kolay olan yoldur.Adam gibi silahı bırakıp gelirsin, adam gibi yaşamına devam edersin.PKK nın yakasına bu ülkede neden silah bıraktın diye kimse yapışmaz.Ama PKK o silahı bırakmaz,PKK ya o silahı bıraktırmazlar.Çünkü bu işten nemalanmaya devam edenler var.Bu yüzden de şehitlerimize ihanet bütün hızıyla devam ediyor.
n
n
n
n
n
n
n
n
n
n
n