Teknik Direktör Engin İpekoğlu, Samsunspor'un başında ilk maçına çıktı...
Geçiçi teknik direktör Besim Durmuş'a göre 1 değişiklik yaptı, o da sakatlığı geçen Chibuike'yi Ahmet Burak'ın yerine oynatmaktı.
Samsunspor maça oldukça iyi başladı. 10. dakikada Ahmet, 11. dakikada Çağrı'nın şutlarını kaleci Gökhan çok iyi çıkarttı.
Neredeyse tek kale oynanan ilk 20 dakikanın ardından Rize önce Saadane ile gol buldu, sayılmadı, ardından da Orhan'la durumu 1-0'a getirdi.
25. dakikada gelen golden 2 dakika sonra ise Samsunspor Hasan'ın düşürülmesiyle penaltı kazandı.
Penaltı pozisyonu sonrası ise takım arkadaşıyla çarpışan kaleci Gökhan Akkan, hepimizin yüreğini ağzına getirdi.
Uzun süren tedavisinin ardından maça devam eden Gökhan, 31. dakikada Ayite'nin penaltısını kurtarıp, 34. dakikada oyundan çıktı. Adeta maçın kader adamı oldu.
Penaltı, maçta önemli bir kırılma noktası oldu.
Nitekim penaltıdan sonra Samsunspor, rakip kaleye dahi gidemezken Rizespor ise akın akın geldi.
İlk yarının bitiş düdüğü, Samsunspor'a hızır gibi yetişti.
İkinci devreye Engin Hoca, Göksu- Samaras değişikliğiyle başladı. Samaras belki de en dinamik ve etkili maçını oynadı.
Onun da önderliğinde başlayan atakta Samsunspor kaleci Cihan'ın da hatasıyla Ahmet'le golü buldu.
Golden sonra Samsunspor tempoyu düşürdü kendi oyununa Rize'yi de uydurdu.
Tam da o anlarda Engin İpekoğlu, Rize'ye galibiyet için geldiğini belli etti. Gökay'ı da sahaya sürerek hücum hattını iyice güçlendirdi. Ancak Gökay'ın istenilen performanstan uzak olması ve topla çok fazla buluşamaması planları bozdu.
Yine de Engin İpekoğlu yönetiminde Samsunspor sezonun en etkili ve organize oyununu oynayarak, gelecek adına umut verdi.
Samaras çok iyiydi, Kenan- Çağrı ikilisi kusursuzdu, Ahmet Cebe yaşına rağmen inanılmaz tempoluydu. Ayite ve Chibuike bir tık kötüydü. Savunma da fazla aksamadı.
Son olarak her duran topta ve kenar ortalarında savunma ve kalecimiz sorun yaşadı. Engin Hoca da bunları muhakkak görmüştür, gerekli önlemleri alacaktır. O yönümüz de güçlendiğinde; daha iyi olacağız.