26 Ocak 2019 günü sivil kıyafetli halk görünümlü PKK terör örgütü yandaşları tarafından Irak'ta bir Türk Askeri Üssü basıldı. Sıcağı sıcağına Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Irak'ın kuzeyinde yer alan bir üs bölgemize PKK terör örgütünün provokasyonu neticesinde bir saldırı gerçekleşmiştir. Saldırıda kısmi araç ve malzeme hasarı oluşmuştur. Olayla ilgili gerekli tedbirler alınmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Bütün dünya biliyor ki bulunduğumuz coğrafya gerçekten çok zor bir coğrafya, kimin eli kimin cebinde belli değil, her türlü kirli oyun bu coğrafyada çok uluslu güçlerin desteği ile çok kolay sahnelenebiliyor. O kirli oyunlardan birisi daha PKK terör örgütü maşa olarak kullanılarak bir kez de Kuzey Irak'ta Türk Askeri Üssünü yapılan o saldırıda denendi. Türk Silahlı Kuvvetlerine tuzak kuran ama sonuçlarını yeterince hesap edemeyen provokatör terör örgütü PKK militanları ve sempatizanları saldırdıkları Türk askeri üssünde kısmi olarak araç ve malzemeye hasar vermiş olmakla birlikte istedikleri sonuca ulaşamadılar. Bu defada Türk askeri Kürtleri öldürüyor yaygarasını koparacak hiçbir sonuç elde edemediler. Öyle ki tek hedefleri Türk Silahlı Kuvvetleri Kürtleri öldürüyor görüntüsünü dünya kamuoyu ile paylaşmaktı. Başaramadılar. Dünya bir kez daha gördü ki Türk Silahlı Kuvvetleri sivil insanları ve Kürtleri asla öldürmüyor. Bu konuda Türk Silahlı Kuvvetleri azami dikkati gösteriyor olmasaydı, PKK militanları ve sempatizanları o askeri üs deki tek bir çadıra bile zarar veremeden bölgeyi terk etmek zorunda kalırdı. Akıllı, sabırlı ve çevik hareket eden Türk Silahlı Kuvvetleri PKK terör örgütünü ve onu maşa olarak kullanan çok uluslu güçleri bir defa daha hayal kırıklığına uğratmıştır. Kuzey Irak'ta bir grup PKK militanın Türk askeri üs bölgesine yapmış olduğu saldırı ve baskın tam anlamıyla Suriye'de köşeye sıkışan PYD ve YPG terör örgütünün planlı provokasyonudur.

ABD'nin Suriye'den çekilme kararıyla birlikte Suriye'de Türk Ordusu Kürt katliamı yapacak yaygarası koparanlar, Kuzey Irak'ta Türk Silahlı Kuvvetlerini tuzağa düşürmek için Türk askeri birliğine saldırdılar, her zaman olduğu gibi bu defada başaramadılar. Türk askeri Kürtleri öldürmedi, sadece Kürtler değil, hiç kimse öldürülmedi. Tek bir can kaybı da yaşanmadı. PKK'lı bazı soytarılar Türk askeri üs bölgesi girişinde adeta zafer kazanmış gibi Türk tankının üzerinde poz verdi. Bazı araç ve çadırlar yakıldı. Sonuç net, provokasyon tutmadı. Bu hain PKK, Irak'ta Duhok denilen yerde hala bu cesareti kimden alıyorsa, Türk askeri üssünü gerçekte basanlar onlardır. Kuzey Irak Bölgesel Yönetiminin ve ABD'lilerin haberi olmadan hangi çapulcu Duhok'ta provokasyon yapabilir? Gün gelir o çapulculardan hesap sorulmaz mı?