HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) öncülüğünde Diyarbakır da düzenlenen, Çözüm ve Özgürlük mitinginde yaptığı konuşmada, Abdullah Öcalan ın son kez selamını getirdiğini belirterek, Demokrasi mücadelesi bu dirayetle gelişirse, önümüzdeki yıl (2015) Sayın Öcalan kendisi bu meydandan size selam verecek dedi. PKK terör örgütünün kurucusu olan Abdullah Öcalan‘ın özgür bırakılacağını açık ve net bir şekilde ifade eden HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, acaba bu açıklamayı yaparken kimden güvence aldı, bunu bilmiyoruz. Ama bildiğimiz bir şey var ki, boş konuşmaya işkembeden atmak denir. Burada Sırrı Süreyya Önder’in yaptığına işkembeden atmak denir. Ama bu işkembeden atma şehit yakınlarını tahrik etmektedir. 30 binden fazla masum insanın ölümünden birinci dereceden sorumlu bir kimsenin ömür boyu kalacağı yer bellidir. Öcalan’a özgürlük vicdansızların, insafsız hayalinden başka bir şey değildir.

Biz şehit yakınları dünya yıkılsa bile Öcalan’ın özgür kalmasına razı olmayız. Şehit yakınlarının razı olmadığı bir konuda bize rağmen yasalarla oynayıp ,siyasi irade Öcalan’ı serbest bırakılabilir mi? Elbette bunu deneyebilirler. Öcalan’ın serbest bırakılması, her şeyden önce şehitlerimize ihanet ve saygısızlıktır. Bu vebali kimse taşıyamaz. Bu vebali HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder gibiler umursamayabilir. Umursamadıkları için de işkembeden atmaya devam edeceklerdir. 2015 yılını işaret ederek Öcalan’ın özgürlüğü konusunu gündeme taşıyan Sırrı Süreyya Önder, işkembeden atmak suretiyle milletin tansiyonunu ölçmeye çalışmaktadır. Bu işi bu kadar basite indirmenin mümkün olmadığını düşünüyorum. Hiçbir şehit yakını, Öcalan’ın serbest kalacağı bir Türkiye’yi içine sindiremez. Eğer bu ülkede birileri iki yüzlü davranıp terör örgütü ile pazarlık yapmıyor ise Öcalan’ın serbest kalması mümkün değildir. Toplumsal hafızamız zayıf olsa da şehitlerimizin katilinin kim olduğunu hatırlayanlar böyle bir özgürlüğe asla yeşil ışık yakmaz. Şüphe yok ki, o bir azılı katildir.

Öcalan‘ın özgür kalacağı konusunu ısıtıp ısıtıp gündeme taşıyanlar, işkembeden atmak suretiyle mide bulandırmaya devam etmektedir. Oysaki Türkiye, bir hukuk devletidir.Türkiye hukuk devleti kimliğini kaybetmediği sürece Öcalan serbest kalamaz. Ama içimde bir şehit yakını olarak hep bir kuşku var. Bütün kuşkularıma rağmen Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu söylüyorum. Bu yüzden de bir yanım Sırrı Süreyya Önder’in işkembeden attığını düşünüyor. Eğer pazarlıkla Öcalan serbest bırakılırsa ,bizim inandığımız ve güvendiğimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti bitmiş demektir. Bunu hiç arzu etmiyoruz.