Eğitimi ve Kariyeri

Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, 11 Mayıs 1966 tarihinde Ankara'da doğmuştur. İlk ve ortaöğrenimini Ankara'da, lise eğitimini ise İstanbul Robert Koleji'nde tamamlamıştır. 1988 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuştur. Mezun olduktan sonra, 15 yıl boyunca sektörün önde gelen firmalarında inşaat mühendisliği kapsamında alt yapı, üst yapı, endüstriyel yapılar ve gayrimenkul geliştirme alanlarında çalışmıştır.

2003 yılında ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde İnşaat İşletmeciliği alanında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Yüksek lisans eğitimi sırasında, inşaat sektöründe kadın istihdamı ve kadın girişimciliği konularında çalışmalar yapmıştır.

2017 yılında İYİ Parti'nin Kurucular Kurulu Üyesi olarak siyasete atılmıştır. 16 Ağustos 2018 tarihinden 1 Nisan 2022 tarihine kadar İYİ Parti Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmüştür. Bu görevi süresince, İYİ Parti'nin kadın politikalarını geliştirmek ve kadın temsiliyetini artırmak için çalışmalar yapmıştır.

Siyasi Görüşleri

Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, liberal ve muhafazakar görüşlere sahip bir siyasetçidir. Kadın hakları, eğitim, istihdam ve çevre gibi konularda duyarlı bir profil çizmektedir.

Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu İstifa Etti Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu İstifa Etti

Özel Hayatı

Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, evli ve iki çocuk annesidir.

Başlıca Çalışmaları

  • İYİ Parti Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı (2018-2022)
  • ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde Kadın İstihdamı ve Kadın Girişimciliği konulu çalışmalar
  • İnşaat İşletmeciliği alanında yüksek lisans eğitimi

Ödülleri ve Başarıları

  • İYİ Parti'nin 2018 ve 2022 yılı genel seçimlerinde İstanbul 1. Bölge 3. sıra milletvekili adayı
  • ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde Kadın İstihdamı ve Kadın Girişimciliği konulu çalışmaları ile ödüle layık görüldü.
Editör: Nilda Erol