Deplasmanda ligin liderinden alınan bir puan, her halükarda iyi puandır.Bir başka ifadeyle iki deplasmandan yenilmeden dönmek ve 4 puan almak iyi sonuçtur.
Osmanlı maçında oynanan oyuna bakıldığında zaten takımın ilk hedefinin bir puan olduğunu da görmek mümkündü.Oyunun tamamını kendi sahasında kabul eden bir Samsunspor vardı. Hızlı hücumlarla da bulunabilecek bir sürpriz golle de acaba galibiyet olur mu düşüncesi hakimdi.Maç boyunca top Osmanlıspor da kaldı.Ama şunu da belirtmek gerekir ki rakibi de çok fazla ceza sahamıza yaklaştırmadık.Aşırı bir baskı yemedik.Rakibe zaman ve alan bırakmamaya çalıştık ve büyük ölçüde de başarılı olduk.Çok net pozisyon bulamadık belki ama vermedik de.
Mbilla nın süratinden faydalanıp rakibin arkasına atılan toplarla şans aradık ama fazla çoğalamayınca Mbilla yı fazla yalnız bıraktık.Özellikle orta alanda oynayan oyuncularımız sürekli savunma düşündü ve temkini maç boyunca elden bırakmadı.
Şimdi şöyle düşünelim.Bize deselerdi ki Osmanlı maçını oynamadan size 1 puan verelim.Eminim yüz kişiden doksan dokuzu kabul ederdi.O halde alınan bu puan, kötü bir puan değildir.
Dikkat edersek takımın yaşadığı maddi sorunlar yavaş yavaş ikinci planda kaldı.Durum kanıksandı adeta.Kongrenin de yaklaşmasıyla birlikte herkeste pozitif bir beklenti hakim olmaya başladı.Ayın 20 si veya 27 si yeni bir heyecanın başlayacağına benziyor.Öyle de olmalı zaten.Ayrıca alınan bu 4 puan yeni gelmesi muhtemel yönetimi de rahatlatan bir durum oluşturdu.Çünkü hala hedefe oynayan bir takımı devralacaklar.Her şeyin bittiği,Süper Lig yolunda tüm umutlarını tüketmiş bir takım havasında olsaydı bu takım, işler daha da karmaşık olurdu ve kongre sürecinin pozitif beklentisinden eser kalmazdı.Yeni yönetim göreve başladığında şampiyonluk umudu olan bir takım olması devre arası yapılacak takviyelerin de önünü açmakta.
Sonuç olarak liderden alınan bir puan, son iki deplasmanda alınan dört puan neresinden bakarsanız bakın iyidir, olumludur.