'Şarabı,kadını,şiiri ve müziği sevmeyen herkes ahmaktır. -Goethe'

Kendisine mecliste yöneltilen bir soruya,Milli Eğitim Bakanı, 'Hz. Muhammed'in Hayatı' ders kitabındaki 'kadının itaati ibadettir' ifadelerini 'Örnek gösterilen cümleler, kadının aile içerisindeki konumuna ve sorumluluğuna işaret etmektedir' sözleriyle savundu.

Bu sözleri şöyle açalım:Kadın, erkeğe itaat edecek,onun evdeki konumu budur.Bu durum ibadet derecesinde önemli olduğu için zorunlu sorumluluklardandır aynı zamanda…Tabii ibadetlerin ödül ve cezaları vardır.Tam itaat eden kadınların nasıl ödüllendirildiğini bilmiyoruz;ama,etmeyenlerin,nasıl cezalandırıldıklarına her gün tanık oluyoruz!..

Bir yandan çocukların bazılarına böyle telkinler vererek 'kadın-erkek eşitsizliği'ni bilinçlere kazıyan MEB,diğer yandan dostlar alışverişte görsün misali 'kadına yönelik şiddet eğitimi'seminerleri düzenliyor.Yine böyle seminerlerden birinde 'kadın -erkek eşitliği'ne inanmadığını düşündüğüm erkek konuşmacı,bir ara 'son zamanlarda epeyce haklarını verdik!'deyince,ben,'bir şey bir kişinin hakkıysa,demek ki bu önceden zorla gasbedilmiştir… Kaldı ki,biz kimiz ve neden 'o hakları' kadınlara biz veriyoruz?'diye sormuştum. Kem küm etmişti…

Son yıllarda eğitim sistemimiz,Arap kültürüne hayran yaklaşımlarla doldu.

Özendiğimiz Arapları gördünüz işte:Türkleri,hırsız ilan ettiler.Hala onlar gibi giyinmek,onlar gibi düşünmek ve onlar gibi yaşamayı benimsemek;onların ait olduğu kan,gözyaşı,rüşvet,savaş,hırsızlık ve diktatörlükler dünyasına, 'o karanlığa'; 100 yıldan fazladır 'aydınlanma' ve 'çağdaşlaşma' mücadelesi olan bu toplumu taşımakta bunca inat,ısrar ve çaba neden?..

Kadının yeri neresidir sizce, beyler?

Kadınlardan ne istiyorsunuz?

Eğitim hakkı elinden alınmış kız çocukları…

Okutulmadığı için küçük yaşta evlendirilen çocuk gelinler…

Düzenli bir geliri olmayınca kocasına mahkum zavallılar…

Ve,günden güne artan kadın cinayetlerine yenilerinin eklenmesini mi?

Ne kadar zavallısınız!..