Hiç şüphe yok ki PKK terör örgütünün en önemli terör yuvalarından ve terör merkezlerinden birisi Kandil Dağıdır. Bölücü terör örgütünün Kuzey Irak'ta yuvalandığı Kandil Dağı son derece zor ve sıkıntılı bir coğrafyada yer almaktadır. İşte bunun için uzun yıllardır ABD'nin ve Barzani'nin Bölgesel Kürt Yönetiminin desteği ile o bölgede varlığını sürdürmüştür.

Türkiye yıllardır Kandil'deki bölücü terör örgütü PKK'nın hain yuvası inlerine sürekli operasyonlar düzenlemekte savaş uçakları ile bombalar yağdırmaktadır. Çeşitli nedenlerden dolayı bu operasyonlar sonuna kadar devam ettirilemediği için terörist unsurlar bugüne kadar Kandil'deki faaliyetlerini sürdürmüştür. Teröristler ABD'nin ve AB ülkelerinin verdiği silahlarla Kandil'den ülkemize giriş yaparak askerlerimizi, polislerimizi, güvenlik korucularımızı ve sivil halkımızı şehit etmişlerdir. Kandil'de operasyon yapacak ve terör yuvalarını imha ederek kurutacak gücümüz olduğu halde uluslar arası güçler tarafından hep engellendik. Kandil'de sonuna kadar gidilemeyen operasyonların faturasını milletçe ödedik ve ödüyoruz. Biliyoruz ki terör yuvaları kurutulur, terör yolları tıkanırsa bölücü terör örgütü PKK hareket edemez. Bunu yapacak olanda Türkiye ve onun güvenlik kuvvetleridir. Kandil ABD'nin ya da AB ülkelerinin değil, Türkiye'nin güvenliğini tehdit etmektedir. ABD bölücü terör örgütü PKK'yı maşa olarak kullandığı için Türkiye'nin Kandil'de kalıcı operasyon yapmasına hep engel oldu. Gelinen aşamada ABD'nin eskisi kadar PKK'yı korumadığına, Türkiye'nin haklı mücadelesini kabul etmek zorunda kaldığına tanık oluyoruz. Gelinen bu aşamada gecikmeli olsa bile karadan Kandil'e operasyon yapmak, Kandil yolunda üsler kurmak Türkiye için önemli bir adımdır. Bu adımın Kandil'deki bölücü terör örgütü PKK'nın gücünü kıracağına Türkiye'nin Hakkari sınırının daha güvenli hale getirileceğine inanıyorum. Eğer bu operasyonlar da sonuna kadar devam ettirilmez ise bunun hayal kırıklığı yaratacağını da biliyorum. Özellikle biz şehit yakınları Kandil operasyonunun sonuna kadar devam ettirilmesini istiyoruz. Çünkü şehitlerimizin katilleri Kandil'de yeni katliamları planlıyor ve uygulamaya koyuyorlar. Bu iş artık bitmeli, Kandil'den Türkiye'ye terörist giriş yolu tam anlamıyla tıkanmalıdır. Türk Silahlı Kuvvetlerinin 2018 Mart ayından bu yana bölgede canla başla devam ettirdiği ilerlemenin doğru bir adım olduğunu görüyoruz.

Hiç kimse Kandil operasyonunu hafife almamalı Türkiye'nin bekası için bu operasyonlar sonuna kadar götürülmelidir. ABD ne derse desin, Kuzey Irak Kürt Yönetimi hangi tehdidi savurursa savursun, Türk Silahlı Kuvvetleri gereğini yapmaya devam etmelidir. Aksi takdirde Türkiye'deki PKK terörünü kontrol altında tutmak imkansız olur. Yeni şehitler vermek istemiyoruz. Bölgede huzurlu ve güvenli bir ortam olsun istiyoruz. Bunun için Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kuzey Irak'taki mikrop yuvalarını tümden temizlemesine engel olunmamasını ve desteklenmesini önemsiyoruz. Bakalım ABD sessiz kalacak mı?