Artvin'den Sinop'a,Samsundan Adapazarı'na, Zonguldak'tan Rize'ye,Trabzon'dan ,Düzce'ye ,Bolu'ya Karadeniz'in bütün diğer illerine ,ilçelerine Gün geçmesin ki şehit ateşi düşmesin.En kalleşi ,en alçağı,en haini Karadeniz'in kalbine hançer saplamaya devam ediyor. Acaba Güneydoğu'da gerçekten ne olup bittiğini biliyor muyuz? Kalleşçe patlatılan bombalı araçlar, tuzaklanmış el yapımı bombalar ülkemin güzel insanlarını şehit ediyor. Son günlerde peş peşe şehit cenazesi kaldırıyoruz.Azalacakları,bitecekleri yerde ya canlı bomba ya da bombalı araç olup bu ülkenin ve bu Türk milletin huzurunu bozmaya devam ediyor.Maalesef ülkemde yaşanan kirli ve kanlı savaşta Karadeniz'in kalbi şehit evlatlarıyla doluyor.Her şehit ateş olup Karadeniz'in kalbini yakıyor.

Hakkari'de Cizre'de,Yüksekova'da , Güneydoğu'nun birçok ilinde, ilçesinde terör örgütü tarafından tuzaklanan ve kalleşçe patlatılan bombalar yüzünden kınalı kuzularımızı şehit verirken,yüreğimiz alev alev yanıyor.Karadeniz'in kalbini yakan şehit evlatlarının ateşidir.Ama birçoğumuz bunun farkında bile değiliz.Sözün bittiği yerde ne söylenebilir ki?Terör bu ,hiç ayrım yapmadan can yakıyor. 26 Ağustos 2016 günü Cizre'de Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü bir araçla yapılan hain saldırıda şehit düşen 11 polisin cenazeleri, memleketlerinde dualarla sonsuzluğa uğurlandı.Bu uğurlamalardan birisi de Ordu'nun Kabataş İlçesi'nde 27 Ağustos 2016 günü ,5 bin kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.O uğurlamada öne çıkan yürek yangını hangi kelimelerle anlatılabilir.Anneler,babalar ,eşler çocuklar gözyaşlarını ne kadar saklayabilir ki.Acı hem tarifsiz hem de büyük.Acının merkezinde herkes sustu. Şehit Polis Harun Maytalman'ın 3 yıllık acılı eşi Neşe Maytalman konuştu 'Çok acı. Sabırla beklemek zorundayım. Ağlamayacağım. Kimseyi kendime güldürmeyeceğim. Şehidimin başımın üstünde yeri var. Şehitliği namusumdur. Ölene kadar taşıyacağım" dedi. Bu sözler sıradan söylenmiş sözler değildi.Söylenen her sözün altında şehit eşine yakışır onurlu ve saygılı bir duruş olduğu çok netti.Sözün bittiği yerde söylenen bu söz hiç unutulur mu? 'Eşimin şehitliği namusumdur, vatan sağolsun' diyen acılı şehit eşinin bu anlamlı sözüne söylenecek tek bir sözümüz var: Ülkemizin fedakar ve vefakar şehit yakınları, sizler de sağolun.Sadece şehitlerimize değil sizlere de bu noktada minnettarız.İçtiğimiz suda ,aldığımız havada bile şehitlerimizin ve sizlerin hakkı olduğunu biliyoruz.Bunu da yürekten söylediğimizi biliniz,istiyoruz.

Karadeniz'in kalbini yakan şehit evlatlarının acısıdır.O yangında payı olan ,o yangında desteği olan haindir, kalleştir,alçaktır .O yangın sözü bitiren yangındır.Şimdi bu noktada söz devletimizin ve Türk milletinindir.Zannedilmesin ki bu devlet ,bu millet susar.Hiçbir devlet, hiçbir millet bu hainliğe bu alçaklığa göz yummaz.Bunca şehit boşuna verilmiyor!Şehitlerimizin ruhları şad ,mekanları cennet olsun.Kimsenin ahı ,kimsede kalmaz.