Konya’nın Karapınar ilçesinde 38 kursiyerin katıldığı Sürü Yönetimi Elamanı Kursu’nda 22 kişi belge almaya hak kazandı.

Karapınar Halk Eğitimi Merkezi ve KOMEK işbirliği ile açılan Sürü Yönetimi Elemanı Kursu sona erdi. 38 kursiyerin katıldığı kursta 22 kişi belge almaya hak kazandı. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız bu kurs sayesinde yıllardır sahada edinmiş oldukları bilgilere yenilerini eklemiş oldular. Kursta Öğretici olarak Keziban Kerim görev yaptı.

Sürü Yönetimi Elemanı Kursu hakkında bilgi veren Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Süleyman Karadeniz, "2014 yılından beri açılan Sürü Yönetimi Elemanı Kurslarında çok sayıda kursiyerimiz sertifika almaya hak kazandı.. Sertifika alan kursiyerlerin Tarım ve Orman Bakanlığınca belirlenen diğer şartları da yerine getirmesi halinde teşvik ve hibe ödemelerinden yararlanabilecekler. Bunun yanında yeni bilgiler öğrenerek tecrübe paylaşımından da yararlanmış olacaklardır. İstihdama yönelik olarak açılan bu kursta belgesi olan küçükbaş işletmelere Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 250 küçükbaş (koyun-keçi) anaç hayvan varlığına sahip Sürü yöneticisi istihdam desteği yapılmaktadır. Küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi, işsizliğin azaltılması ve çobanlığın daha cazip hale getirilmesinde amaçlıyoruz. Tüm diğer kurslar da olduğu Sürü Yönetimi Elemanı Kurslarının da vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda açmaya devam edeceğiz” dedi.

Kurs boyunca kursiyerlere merada hayvan otlatımı, sürü yöneticiliğinde güvenlik, küçükbaş hayvanların kontrol altına alınması ve kayıt, küçükbaş hayvanların beslenmesi ve beslenme hastalıkları, barınak ortamı, süt verimi ve bulaşıcı hastalıklara karşı koruyabilme gibi bir çok konuda eğitim verildi.

Kaynak: iha