Kardeşim Astsubay İs.Tek:Kd.Üstçvş İlhan Hamlı, aziz milletimizin gurur kaynağı Türk Silahlı Kuvvetleri nin onurlu bir mensubu idi.18 Nisan 1992 günü Pamuk Geçidi mevkiinde Iğdır – Doğubayazıt Devlet Karayolu üzerinde özel araçları ile seyir halinde iken TSK mensubu oldukları için sivil ve silahsız olmalarına rağmen PKK terör örgütünün yol kesme eyleminde 4 astsubay hunharca şehit edildi.Astsubay kardeşimi ve astsubay arkadaşlarını şehit eden PKK terör örgütü mensupları, o gün acaba insanlık onurunu mu koruyordu? Kardeşim ve arkadaşları kime ne yapmış ,kimin insanlık onuru ile oynamışlardı?

Siyasi tartışmaya girmek istemiyorum ama PKK saflarında olan ağabeyi için HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yapmış olduğu açıklamayı da bir şehit yakını olarak içime sindiremiyorum.Star TV’de canlı yayında konuşan Selahattin Demirtaş , kardeşi Nurettin Demirtaş’la ilgili olarak Senin bir kardeşin var. Ne iş yapıyor? Mesleği ne? diye soran Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’a, Ağabeyimi soruyor, çok meraktaysa söyleyeyim: Kendilerinin silah gönderdiği IŞİD e karşı insanlık onurunu koruyor. Yanıtını verdi. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ise buna, Melihgazi’de katıldığı bir toplantıda yanıt verdi: Çıkmış diyor ki, IŞİD e karşı insanlık onurunu koruyormuş, mücadele ediyormuş. Yani terörist demenin başka bir hali. Peki, Türk askerine silah çekerken, karakol basarken, milletin evlatlarını şehit ederken de mi insanlık onurunu koruyordu bunlar? dedi. Milletin gözü önünde yaşanan bu tartışma kimi nasıl etkiledi bilmiyorum ama açıklamalar bir kez daha gösterdi ki birileri PKK terör örgütünü aklamaya çalışıyor.Kandil deki PKK terör örgütünü insanlık onuru savaşçısı ilan ediyor.Oysaki 1984 yılından bugüne kadar binlerce olay yapan terör örgütü asker sivil binlerce insanımızı katletti.Şimdi bu katliamları terör örgütü insanlık onurunu korumak için yaptı diye bilir miyiz?Bunu ima eden ifadeler kullanmak, insanlık onuru ile alay etmektir. Böyle bir ifade asla kabul edilemez.Sadece benim şehit kardeşim ve arkadaşları değil PKK kurşunu,PKK bombası ile yaşamını yitiren ,şehit düşen insanların hangisi kimin onuru ile oynamıştı. Geçmişe kısa bir yolculuk yapalım 24 Mayıs 1993 günü Bingöl - Elazığ Karayolu nda silahsız ve sivil 33 er katledilirken o insanların onuru yok muydu ?Abdullah Öcalan davasından Yıldız Namdar hemşireyi hatırlayın ,eşi Bando Astsubay Murat Namdar’ın şehit ediliş hikayesini anlatırken ,biz kime ne yaptık diye soruyordu.Ben de bir şehit ağabeyi olarak buradan herkese seslenmek istiyorum .Benim bir kardeşim vardı.Adı İlhan Hamlı idi.Ülkeyi 12 Eylül’e sürükleyen beceriksiz siyasiler yüzünden astsubay olmak zorunda kalmıştı.Çünkü hem fakirdik hem de can güvenliğimiz yoktu.Atatürk’e ve Cumhuriyete bağlı TSK’nın onurlu bir mensubu ailemizin ise gurur kaynağı ,annemizin ise mavi gözlü paşasıydı . Askerlik yeminine hep sadık kaldı.Evli ve bir kız çocuğu babasıydı.

Ülkedeki hain terör örgütü mensuplarının her fırsatta TSK’yı ve mensuplarını hedef alan kalleş saldırısı sonucu yaşamını yitiren Kars 14’üncü Mekanize Tugay Komutanlığı nda görevli astsubaylar :İlhan Hamlı,Naci Yıldırım,Erkan Iğdır ve Mustafa Karaçimen‘i acımasızca katledenler şimdi birer onur abidesi mi oldu? Terör örgütü mensuplarını onur savaşçısı ilan edenler, PKK’nın hiç kanlı tarihine bakmazlar mı?