Kars’ta öğrenciler siber suçlara karşı bilgilendirildi Kars’ta öğrenciler siber suçlara karşı bilgilendirildi

Kars’ta 7 ilçeden 33 ilkokul, 22 ortaokuldan 200 öğrencinin katıldığı “Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası” başladı.

İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’nda öğrenciler salonda, öğretmenler ve öğrenci aileleri ise tribünde ter döktü.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan turnuvanın açılışında konuşan Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) Başkanı Dr. Şaban Kurt, turnuvaya katılan öğrencilere başarılar diledi.

Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’nın ilk kez Kars’ta yapıldığını ifade eden Vali Ziya Polat, “Gazi Kars, Serhat Kars, Medeniyetler şehri Kars, İlk turnuvayı Kars’ta yapmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Zeka Oyunlarının yaygınlaştırılması için Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Kafkas Projesi alt projelerinden olan Akıl Küpü Kars Projesi ile öğrencilerin bedensel, zihinsel, bilişsel ve duygusal gelişimlerini desteklemek, akıl ve zeka oyunları ile vakitlerini daha verimli geçirmelerini sağlamak üzere 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde 12 adet akıl ve zeka oyunu sınıfları hazırlandı.

Kars’ta 120 öğretmen Akıl ve Zeka Oyunları eğitim aldı, 39 kurs ile yaklaşık 700 Öğrenci akıl ve zeka oyunları ile tanıştı.

Kars Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasına; 7 ilçe, 55 okuldan, 10 farklı kategoride, ilkokul ve ortaokul kademelerinde 200 öğrenci katıldı.Turnuvada dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verilecek.

Öte yandan Kars finalinde birinci olan öğrenciler Rize’de 6. düzenlenecek olan Akıl ve Zeka Oyunları Türkiye Şampiyonasında Kars’ı temsil edecek.

Turnuvaya Vali Ziya Polat, Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) Başkanı Dr. Şaban Kurt, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Kaya, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Kaynak: iha