Henüz beş bölüm izlenen "Çarpışma" dizisinde oynayan Kıvanç Tatlıtuğ, Hürriyet Gazetesi tarafından yapılan 2018'in en iyileri değerlendirmesinde, "yılın en iyi erkek dizi oyuncusu" seçilmiş.

Helal olsun... Son bir aya kadar ismi hiç bir yerde geçmemesine karşılık; dört hafta gösterilen dizi ile "en iyi" seçilmiş.

Tüm yıl boyu, kıçından ter damlayarak çalışan sinema-tv emekçilerine haksızlık olduğunu düşünmesem hiç bir şey demeyeceğim de...

Yine de demeyim...

Siz anlarsınız...

...

Muhafazakar kimliği bilinen, Cerrahi tarikatına mensup olan Mazhar Alanson'dan iki inci...

Birisi alkışlanacak türden...

Demiş ki... "Adam papağanı ezmiş, öldürmüş. Kaç gündür bu mesele. Genç, babayiğit çocuk şehit olmuş. Karısı 6 aylık hamile. Hayır, o öyle sayfada geçiyor. Papağan öldü, bir haftadır konuşuluyor."

Haklı mı?

Sonuna kadar...

Bu memlekette, özellikle entel-dantel kesim tarafından, sokak hayvanlarına gösterilen ilginin, vatan evlatlarından esirgenmesi canımı çok sıkıyor.

Onun için Mazhar'a alkış...

İkincisi biraz buruk...

Zira, şarkı-türkü işine dini diyaneti karıştırmış.

"Yandım Yandım adlı şarkıyı Hz. Muhammed için yazdım. Mekke`de, Kabe`ye ilk gittiğim gün o şarkının ''yandım yandım'' sözü çıktı. Mekke`deki ikinci günümde ise 'ki ne yandım' kısmını ekledim. Daha sonra yazılan ''Bana yeniden şarkılar söyleten kadın'' mısrası ise hayali bir sevgiliye ithaf edildi.''

Oldum olası siyasette ve ticarette, dini kullananları sevmem...

Mazhar Alanson gençliğimizden kalma sevdiğim ve beğendiğim bir sanatçı ama...

Keşke...

...

Her sene sonu geldiğinde (Kasım-Aralık aylarında) bizim trafikçiler "ceza seferberliğine' çıkarlar. Zira kendilerine verilen "ceza kotasını' doldurmak zorundadırlar. Emir öyledir.

Bu sene, cezalar 3 ay öncesinden artırıldı. Yeni cezalar ihdas edildi. Artık mahalle aralarında bile kaldırıma park cezası gündeme geldi.

Fahri müfettişlere ek olarak, bekçilere bile ceza yazma yetkisi verilmesi gündemde...

Yo... Derdimiz, uygulayan memurlar değil. Onlar, sonuçta emir kulu.

Ama merak etmemek de elde değil.

Drone uçurup ceza yazdıranlar, makam arabaları ile üç şeritli bulvarlardan geçerken; yan yana park edip iki şeridi kapatanları görmüyorlar mı? (Bazen de üç şeridi birden)

Örnek mi istersiniz?

Girin Yüzüncüyıl Bulvarı'na; baştan sona gidin ve görün.

...

Kamu yararına çalışan dernek statüsündeki Türk Ocağı, kendisine yeni yer arıyormuş. Seyit Kutbettin'deki yerinden (Mezarlığın yanı), Büyük Şehir Belediye'sine "jest" olarak ön şartsız ayrılmıştı.

Duyduğuma göre bir yer bulunmuş. İşler tam hallolacakken, -son anda-...

İktidar partisinin bir yetkilisi "Iıhh" dediği için, iş bozulmuş.

Duyduğumun yalancısıyım.

Doğruysa...

Doğacak sonuçları, -zaten sıkıntılı olan- "cumhur ittifakı"na hayırlı olsun.

Düşünün.

AKP'nin adayı, büyük şehir belediye başkanlığı seçimlerini kazanamazsa…

Seyreyleyin gümbürtüyü...