24 Haziran 2018 seçimlerine kilitlenen Türkiye, Kuzey Irak'ta Mehmetçiklerimizin canı pahasına sessiz sedasız sürdürdüğü terörle mücadele operasyonundan ne kadar haberli ya da biz ne kadar haberliyiz bilmiyorum. Türkiye'de huzurun ve güvenliğin tesisi ve devamı için binlerce askerimizin, polisimizin güvenlik korucularımızın canla başla yurtiçinde ve yurt dışında görevini sürdürdüğünü, her şehit haberi ile yeniden bir kez daha yüreğimiz yanarak hatırlıyoruz.

31 Mayıs 2018 günü Kuzey Irak'tan içinde şehit olan çok acı bir haber geldi. 3 kahraman uzman çavuş şehit düştü. Hain teröründe, hain saldırısında Piyade Uzman Çavuş Turan Aktaş (28), Piyade Uzman Çavuş Ünal Demir (25), Piyade Uzman Çavuş Sercan Koş (26) şehit olup, Türkiye'mizin yüreğini yaktı. Kolay değil şehit acısını yaşamak. Kolay değil kahramanları toprağın kara bağrına bırakmak. Mübarek ramazan ayında hainlerin kurşunu ile şehadete koşmak şanlı bayrağımıza kanının asil rengini vermektir. Diğer bütün şehitlere olduğu gibi 3 kahraman şehidimize de bunun için sonsuza kadar milyon kere minnettarız. Aldığımız bu şehit haberinin elbette son şehit haberi olmasını istiyoruz. Ama bununda son şehit haberi olmadığını biliyoruz. Çünkü yaşadığımız coğrafyada hain kaynıyor. Hem içimizde, hem dışımızda çok çeşitli ve çok sayıda hain var. Onların tek hedefi Türkiye'yi bölüp parçalamak. O hainleri şımartanlar, besleyenler, destekleyenler, barındıranlar bu ülkeyi bölüp parçalamayı asla başaramayacaklar. İşte bunun için o sıvasız evlere, o yolu olmayan köylere, kenar mahallelere şehit ateşi düşüyor. Seçim yarışından çok seçim savaşına girenler, unutmasınlar ki bu ülkenin tapusu şehitlerimizindir. Kurduğumuz sofrada, yediğimiz her yemekte, içtiğimiz her suda Şehit Piyade Uzman Çavuş Turan Aktaş (28), Şehit Piyade Uzman Çavuş Ünal Demir (25), Şehit Piyade Uzman Çavuş Sercan Koş (26) 'un hakkı var. Biz onlara değil, onlar bize haklarını helal edecekler mi hatırlatmak istiyorum. Sadece şehitler ölmez vatan bölünmez sloganı atarak şehitlerimize olan borcumuz ödenebilir mi? Maalesef yine şehitlerimize vefa borcumuzu ödemekte yetersiz kalacağız. Bu mübarek ramazan ayında şehit düşen kahraman şehitlerimizin anne, baba, eş, kardeş ve çocuklarının özgürlüğümüz ve huzurumuz için ödedikleri bedeli de asla unutmayalım. Onlar canlarını toprağa koyarken, bir tarafları hep boş kalacak. Ne olur biraz empati yapalım. Bizler empati yaparsak ne şehitlerimizi, nede ailelerini unutmayız. Hiçbir zaman unutulmayacaklarını hep beraber gösterelim. Bu bir vefa borcu ve bir minnet duygusudur. Bundan kaçmak olmaz.

Kuzey Irak'ta yürütülen operasyonda, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 3 uzman çavuşun cenazelerini memleketleri Tokat, Bilecik ve Amasya'da binlerle vatan toprağına teslim ettik. Cennete uğurladığımız Tokat nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman çavuş Seyfettin Aktaş (28), Bilecik nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Çavuş Ünal Demir (25) ile Amasya nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Çavuş Sercan Koç (26) yüreğimizi yaktı, canımızı acıttı. Türkiye yanıyor. Şehitler en güzel insanlardır. Son yolculuklarında tekrar Allah'tan rahmet diliyor, ruhları şad olsun diyoruz. Biliyoruz ki onların sayesinde Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır. Yakınlarına ve yüce Türk Milletine baş sağlığı diliyorum.