Lotus Emeya, Çin'deki 2023 Guangzhou Otomobil Fuarı'nda görkemli girişini yaptı. Bu süper sedan, Lotus Technologies ve Geely'nin ortak uzmanlığının bir ürünüdür. Teslimatların Çin'de 2024 yılının ilk yarısında başlaması ve 2025 yılına kadar Avrupa pazarlarına ulaşması bekleniyor.

Emeya, Lotus'un Eletre SUV'dan sonraki ikinci EV'sidir ve etkileyici 905 beygir gücüne sahiptir.

Tesla Model Y Türkiye'de Satışa Çıktı! En Ucuz Tesla Sizin Olabilir! Tesla Model Y Türkiye'de Satışa Çıktı! En Ucuz Tesla Sizin Olabilir!

Lotus Emeya'nın bataryası, mükemmele yakın 50:50 aks ağırlığı dağılımı elde etmek için orta bölümünün altında bulunuyor. Bu da viraj alırken mükemmel bir denge ve hızlı tepki veren bir sürüş deneyimi sunacaktır.

lot1

Emeya'da ayrıca yüksek hızlarda ekstra bastırma kuvveti sağlamaya yardımcı olan bir arka spoyler ve bir difüzör bulunur.

Emeya'nın iç kısmında hafif düzleştirilmiş bir tekerlek, kapsamlı bir kontrol ekranı ve 55 inçlik AR HUD fütüristik teknolojiyi birinci sınıf konforla harmanlıyor. Otomobilin Nappa deri ve Ultrafabrics ile süslenmiş iç kısmı, dışsal becerisine uygun bir lüks duygusu yayıyor.

Bu elektrikli süper sedan, Geely'nin SEA platformunun geliştirilmiş bir versiyonu olan Electric Premium Architecture (EPA) platformunda yer alıyor. 5,1 m'yi aşan uzunluğuyla beş kişi için yeterli alan sunuyor. İki güç aktarma organı seçeneğinin (450 kW ve 675 kW) her ikisi de oldukça eğlenceli görünüyor.

Lotus'un 800V mimarisi hızlı şarj yetenekleri vaat ediyor; şirketin resmi iddialarına göre yalnızca 5 dakikada 180 km'lik menzil elde edebilirsiniz. 102 kWh'lik pilin kendisi CATL tarafından sağlanıyor.

Emeya'nın fiyatı henüz teyit edilmemiş olsa da, 1 milyon RMB (yaklaşık 127.700 € ) civarında olması bekleniyor. Bu, Emeya'yı lüks bir ürün olarak konumlandırıyor, ancak performans rakamları göz önüne alındığında neredeyse ucuz görünüyor.

Editör: Ismail Usta