Kasaplar Odası Başkanı Demir Şenin; Samsundaki kaçak et kesiminin yüzde 70 oranında olduğu ve bu kontrolsüz etlerin arasında at ve eşek eti bulunabileceği iddiası üzerine Vali Vekili Raif Özener, Tarım İl Müdürü Sadullah Kirenciyi arıyor...
Özener, At ve eşek eti meselesi ile Denetimsizlik iddiasını soruyor...
Raif Özener, hangi konuda olursa olsun, basında yer alan iddiaların üzerine giden ve gelişmeleri de şeffaf biçimde yine basına aktaran değerli bir devlet adamıdır...
Böyle davranmakla; fısıltı gazetelerinin önünü kesip, kulaktan kulağa yanlış bilgilerin yayılmasını engellemektedir...
Kuş gribi olayında da basını bilgilendirerek, fısıltı gazetelerinin yaratabileceği paniği, bu tavrıyla önlemişti...
Sadullah Kirenci, Vali Vekili Özenere; Demir Şenin iddialarının doğru olmadığını söylüyor...
Ve Kirenci, gazetemize de konuya ilişkin açıklamasını yapıyor...
Denetimin tam yapılıp yapılmadığı konusu tartışılır...
Ancak, At-eşek eti meselesi abartılıdır...
Samsunda hiçbir kasap bunu satmaz!..
Hiçbir lokantacının da müşterisine bu etten yapılmış yemeği verebileceği aklımın ucundan bile geçmez!..
Demir Şenin aslında dikkat çekmeye çalıştığı konu; çevre ilçe ve köylerde kesilip, kontrol damgası bulunmayan etlerin piyasaya sürülmesidir...
Şen, hem Kasaplar Odası Başkanıdır hem de özelleştirilen mezbahanın ortaklarındandır...
Herhalde, mezbahada kesimin azalması söz konusudur...
Şenin, at-eşek eti olabilir açıklaması, maksadı aşmıştır...
Bilmem anlatabildim mi?..