Mercedes, bugün Avrupa'da kendi markalı şarj merkezinin açıldığını gururla duyurdu. Bu, ABD'de Atlanta, Georgia'da ve Çin'de Chengdu ve Foshan'da açılan benzer merkezlerin ardından gerçekleşti.

Yeni Renault Duster Türkiye'de İlk Kez Görücüye Çıktı! Yeni Renault Duster Türkiye'de İlk Kez Görücüye Çıktı!

Almanya'daki ilk Mercedes şarj merkezi, ülkenin önemli ulaşım koridorlarından biri olan Ren-Main-Neckar bölgesindeki Mannheim'daki Mercedes yan kuruluşunda bulunuyor.

Merkezde altısı 300 kW gücünde olmak üzere toplam altı şarj noktası bulunuyor. Maksimum enerji transferi için her şarj cihazında yalnızca bir port mevcut. Yüksek kapasite sayesinde, bazı modeller %10'dan %80'e kısa sürede, yaklaşık 20 dakikada şarj olabiliyor.

Merkez, her boyuttaki tüm araçlara açık. Mercedes sahipleri özel karşılama fiyatıyla "ilk aylarda" ücretsiz şarj imkanından yararlanacaklar. Ancak herhangi bir EV de burada şarj edilebilecek ve aynı durum Mercedes me Charge hizmeti için de geçerli olacak. Mercedes'in gelecekte planladığı daha fazla merkez bulunmakta. Ayrıca, Hub aynı zamanda Mercedes navigasyon sistemine de ekleniyor ve ilerleyen dönemde Mercedes sahipleri önceden bir şarj noktası rezervasyonu yapabilecekler.

5rt5

Merkezde "cömert boyutlara sahip park alanları ve araç değişimi imkanı" bulunuyor; aracınızın şarj olmasını beklerken yakındaki Mercedes şubesinde dinlenebilirsiniz. Merkezde, kötü hava koşullarına karşı koruma sağlayan ve aynı zamanda yenilenebilir enerji üretimine katkıda bulunan fotovoltaik bir gölgelik bulunuyor. LED'ler, ilgili şarj noktalarının kullanılabilirliği ve şarj durumu hakkında bilgi sağlıyor.

Mercedes, Avrupa'da enerji devi E.ON ile ortaklaşa geleceğin merkezlerini geliştirecek. Şirket, on yılın sonuna kadar dünya çapında 2.000'den fazla kendi hub'ına sahip olmayı hedefliyor; bu merkezler 10.000'den fazla hızlı şarj noktasını kapsıyor. Bunlardan 2024'ün sonuna kadar 2000'i faaliyete geçecek ve 200'den fazlası Avrupa'da olacak. Bu yılın sonuna kadar ABD ve Çin'de daha fazla Mercedes şarj merkezi açılacak ve 2024'ten itibaren İtalya, İspanya ve Fransa'da da merkezler açılacak.

Editör: Ismail Usta