Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde 44 il için sarı kodla uyarı yapıldı. Özellikle Ege, Akdeniz, Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde toz taşınımı ve fırtına riski bulunuyor.

Samsun Güncel Altın Fiyatları, Dalgalanıyor! Samsun Güncel Altın Fiyatları, Dalgalanıyor!

Toz taşınımının hayatı olumsuz etkileyebileceği ve ulaşımda görüş mesafesinde düşüşlere neden olabileceği belirtiliyor. İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Bu durumun hava kalitesinde azalmaya ve ulaşımda aksamalara yol açabileceği uyarısında bulunuluyor.

Ayrıca, güney ve güneydoğu kesimlerinde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esen rüzgarın, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Bu durumun ulaşımda aksamalar, çatı uçması ve toz savrulması gibi olumsuzluklara neden olabileceği vurgulanıyor.

Meteoroloji yetkilileri, vatandaşların bu olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirtiyor. Kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı gibi etkenlerin yol açabileceği olumsuzluklara karşı gerekli önlemlerin alınması, güvenliğin sağlanması açısından büyük önem taşıyor.

Editör: Ismail Usta