Yeşile olan hassasiyeti ve çevreyi korumaya olan duyarlılığı ile şehrin her noktasında yüzlerce ağacı toprakla buluşturan Uşak Belediyesi, yepyeni bir etkinliğe daha imza attı. Kalfa Korusu’nda bulunan 123 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğine yüzlerce Uşaklı öğrenci katılım gösterdi.

İlk olarak 25 Mart’ta başlatılan ve yoğun bir katılımla gerçekleşen fidan dikim etkinliği, 5 gün sürdü ve bugün sona erdi. Etkinlik sayesinde yaklaşık 2 bin öğrencinin çevre bilincini ve duyarlılığını artırmak hedeflenirken; aynı zamanda Uşak’ın gözde projesi Çocuk Kent’in yeşillendirilmesi ve konsept bir hale büründürülmesi hedeflendi.

Öğrencilerle birlikte yüzlerce ağacın toprakla buluşturulduğu fidan dikme etkinliğine toplam 14 okuldan katılım sağlandı. Etkinliğe katılan çocuklar, alanda onları karşılayan dev kostümlü animasyon filmi kahramanları ve palyaçoyla eğlencenin tadını çıkarırken, aynı zamanda sürpriz ikramlarla da keyif dolu vakit geçirdi. Ayrıca alanda bulunan macera parkı ve çeşitli oyun alanları gibi farklı donatılardan da faydalanan çocuklar, yeşil bir geleceğe miras bırakırken unutulmaz anlar yaşamış oldu.

Bölgedeki Peyzaj düzenlemesi tamamlandığında dev proje Çocuk Kent 70 binden fazla çalıyı ve 1500 ağacı içerisinde barındıran yeşil alanlarıyla göz kamaştıracak.

Uşak’ta 23 Nisan coşkusu Çocuk Kent’te yaşanacak Uşak’ta 23 Nisan coşkusu Çocuk Kent’te yaşanacak

Etkinliğe katılan ilkokul öğrencisi Aysima Polat, “Çocuk Kenti çok beğendim. Ağaçlarımız dünyamız için çok önemli. Dünyamızdaki kirli havayı alır ve bize temiz hava vererek oksijen sağlar. Bizde bugün buraya gelerek dünyamızın kirli havadan arınması için fidanlar diktik. Başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

İlkokul öğrencisi Ecem Derin özellikle masal kahramanlarını ve oyun alanlarını çok beğendiği Çocuk Kent’e gelmekten mutluluk duyduğunu belirterek, “Burayı çok sevdim. Bir sürü fidan diktik ve bu doğamız için çok önemli. Ben doğamızı ve burayı çok seviyorum.” dedi.

İlkokul öğrencisi Hamza Yılmaz ise dikilen her ağacın ileride kente oksijen sağlayacağını söyleyerek, “Bu eğlenceli etkinlikte olmaktan çok mutluyum. Arkadaşlarımla birlikte toprağı kazıp fidanları içine yerleştirdik. Ben çok keyif aldım. Fidan dikmek çok güzel bir şey.” dedi.

Kaynak: iha