Samsunspor evinde ilk galibiyetini alırken, ortaya koyduğu mücadele alkışı hak etti.Futbol demiyorum, mücadele diyorum. Çünkü futbol adına çok da tatmin eden bir görüntü olmadığını söyleyebilirim.

Kazanma adına, istekli olmak adına Samsunsporlu futbolcular, özellikle ilk yarının son bölümünde etkili oldu.
Maçın ilk 10 dakikasında iki takım da hareketli bir görüntü verdi.30. dakikaya kadar sahada futbol adına pek bir şey göremedik açıkçası. Ama ilk devrenin son bölümünü ayrı bir yere koymak gerekir.İşte o bölümde rakibinin üstüne giden,pozisyon bulmaya çalışan ve bulan,şut atan bir Samsunspor izledik. Bu çabalar 45 te sonuç verdi.Ofoedu-Kone işbirliğiyle gelen golde Kone nin topu alışı saklayışı gol vuruşu, kalite kokuyordu. İlk yarıda zaman zaman maçın kontrolünü kaybeden hakem, yanlış kararlarıyla saç baş yoldurttu.
İkinci yarı aslında tam bizim istediğimiz bir maç havasında geçmesi gerekirken, bir türlü istediğimiz kontra futbolu oynayamadık. İkinci golün dışında pek bir varlık gösteremedik.
Bunda Urfa takımının gol için yüklenmesinin etkisi vardı. Ofeodu da sakatlanınca beklenen hızlı hücumları geliştiremedik.
Seyircisi önünde kazanmak isteyen bir Samsunspor istediğini alarak 4 maçta namağlup. 8 puanla ikinci sıraya yerleşen takım, bu hafta yine evinde Bolu ya mağlup ederse; çok daha iyi bir konuma gelir.
Bu mücadele önemlidir. Puanının silinmesi gündemde olan bir takımın bu tür tartışmaların dışında tutulup istekle, arzuyla mücadele etmesi; teknik heyet başarısıdır.