n
n
n
n
n Açılım zedelenmesin diye bir hakkı daha teslim etmeliler.Zaten ne istedi de vermediler.Öcalan İmralı’dan haber göndermiş.Ablası Fatma Öcalan diyor ki; Ben eziyet çektim, zorla gittim, ayağım ağrıyor. İstiyoruz ki oradan çıksın. Ev hapsine getirmek istiyoruz. Oraya gidemiyoruz. Ben söylüyorum bunları. Kendisi de dedi. Kendisi de dedi, buradan çıksam iyi olur. Başka yere kolaylıkla gelirsin, görüş yapar gidersin dedi. Doğrusu bu açıklama acındırma taktikleri.Hani bir zamanlarda Cuma namazına gittiği söylenen şehitlerimizin katili Öcalan için toplumsal nabız yoklama bunlar…
n
n
n
n Öcalan’ın ailesi eziyet çekiyormuş (!) Ablası da kendisi de çok haklı .Şehitlerimizin katili artık ev hapsine çıkmalı (!).Söz vermek öyle olmaz.Madem ki açılım var, her tarafından kan damlayan teröristbaşına eziyet yapılır mı? Sadece Öcalan insan(!) şehitlerimiz ya asker yada polis ; onların aileleri eziyet çekebilir …Onlar şehitlerinin buz gibi mezar taşlarını özlemle kucaklayabilir.Şehitlerimizin ve yakınlarının çektiği eziyet sayılmaz. (!)Ama Öcalan’ın ablasının ve diğer yakınlarının İmralı ziyareti eziyet (!) Bu eziyete rağmen Adalet Bakanlığından yapılan açıklama Fatma Öcalan için yeni bir eziyet olabilir.Çünkü Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Abdullah Öcalan ın ev hapsi istediği yönündeki haberlerle ilişkin, Ev hapsiyle ilgili bir çalışmamız yok dedi.Evet açıklama bu yönde ama bir şehit yakını olarak bu açıklamaya çok inanamıyorum.Gelecek günlerde ve yıllarda farklı bir açıklama gelebilir.Hepimiz şahidiz ki ,Öcalan ne istedi de vermediler?Beni idam edemezsiniz Türkiye’yi yangın yerine çeviririm dedi.İdam sehpasından kurtuldu.İmralı’daki koşullar düzeltilsin dedi .Yanına yeni mahkumlar gönderildi.Televizyon istedi televizyon verildi.Doktoru özel ,yemeği özel.İmralı’dan Kandildeki ve Türkiye’deki PKK’lılara istediği zaman devlet eliyle mektupla talimat göndermeye , devletle ya da hükümetle pazarlık yapmaya devam ediyor.Meclisteki siyasi uzantıları ile sürekli görüşmeler yapıyor,talimatlar veriyor.Bunca şehide rağmen bütün bunlara müsaade ediliyor. Bir çok şeyin uygun zamana bırakıldığını, o uygun zaman geldiğinde hayata geçirileceğini elbette tahmin edebiliyoruz.Asla olmaz dediğimiz bir çok şeyin olduğunu görünce böyle bir tahminde bulunmamak aptallık olmaz mı? Açıkçası devlet bazı şeyleri Öcalan’la yapılan görüşmelere bağlamış görünüyor.Çözüm sürecinin bir tarafında terör örgütü başı Öcalan var.Öcalan döktürdüğü kana rağmen o masada oturuyor.Bu yüzden diyoruz ki Öcalan ne istedi de vermediler?Öcalan .ev hapsi istediğini söylüyor.Bizim duyduklarımızı onunla masaya oturanlar da biliyor…Tuz koktu bir kere !
n
n
n
n O uygun zamanın gelmeyeceğini düşünmemek saflık olur.Maalesef toplumsal hafızamız hızla zayıflamaya devam ediyor.Eğer öyle olmasaydı bugün hiç kimse Öcalan’a sayın diye hitap etmezdi.Öcalan’ı sayın hitabı ile buluşturanlar,Öcalan’a söz verdikleri gibi verdikleri diğer sözleri de uygun zamanda yerine getireceklerdir.Bir şehit yakını olarak bu benim endişem!.Bu konuda kimseye güvenmiyoruz.
n
n
n
n
n
n
n
n
n
n
n