BBC Türkçe ye konuşan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Öcalan la devlet arasında görüşmelerin sürdüğünü, Öcalan ın duruşunun PKK dan daha milli olduğunu söyledi. Ensarioğlu, Öcalan ın duruşu daha milliydi. PKK’ nınki değil. Biz Öcalan ın etkin pozisyonunu korumaya çalışıyoruz dedi.

Güneydoğu’da bazı il ve ilçelerde askerler ve polisler şehit düşme pahasına PKK’lı teröristlerin kazdığı hendekleri kapatma çalışlarını ve operasyonlarını sürdürürken Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğulu’nun BBC Türkçe ye verdiği röportajda PKK terör örgütü lideri Öcalan’ı milli ilan etmesi kafamızdaki Öcalan portesini değiştirmeye yönelik bir hamledir. Doğrusu 64.Hükümet in bir milletvekili olan Galip Ensarioğlu’nun vermeye çalıştığı mesaj, şehit ailelerini ve şehitlerimizi rahatsız eden bir mesajdır. Kimsenin duymazdan ya da görmezden gelebileceği bir açıklama değildir. Böyle bir açıklamayı şehit yakınlarının içine sindirmesi ve kabul etmesi aklımızla alay etmektir.7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri arasında adı sanı basında öne çıkmayan, ya da çıkarılmayan terör örgütü lideri Öcalan’ın yeniden iktidar partisine mensup bir milletvekili tarafından gündeme oturtulması, açık ve net bir şekilde şehit yakınlarının canını yakmaktadır.Öcalan’a milli demek yakışıksız bir ifadedir.Milli olan şehitlerimizdir,milli olan gazilerimizdir.Terör örgütü lideri Öcalan’a milli demekle, Öcalan’ı kimse melek yapamaz.Kimse şehitlerimizin kanında Öcalan’ın kirli parmağının olmadığını söyleyemez.Öyle ise Öcalan’a milli demek nedir?Kafa karıştırmak için her yolu deneyenler, acaba şehitlerimizin vebalini kime yükleyecekler? Hepimiz biliyoruz ki Öcalan masum ,PKK suçlu değildir.Öcalan da PKK da en ağır insanlık suçu işlemiştir. Öcalan’ı İmralı’da hüküm altında tutan bağımsız mahkeme kararını ve o mahkeme kararı ile sabit olan terör suçunu hiçbir şekilde aklamak mümkün değildir.PKK terör örgütü ise ki kesinlikle öyledir.PKK’nın lideri de kesinlikle Öcalan ise Öcalan’la, PKK terör örgütünü millilik yarışına sokmak niye? Bir zamanlarda birileri Öcalan oruç tutardı,namaz kılardı gibi kafa karıştıran açıklamalarla gündeme gelmişti. Öcalan’ın namazı,orucu onu aklayamadı.Şimdi başka bir yol mu deneniyor.Dünyanın hangi ülkesinde bir terör örgütü lideri mahkemenin verdiği kesin hükme rağmen ,neden devlet tarafından bu kadar çok gündemde tutuluyor bilmiyorum.Ama bir şehit yakını olarak yargılandığı davanın resmi müdahili olduğum yargılamada; Öcalan’ın en ağır ceza ile cezalandırılmasını talep etmiş ve yargılama sonucuna saygı duymuşsam devletimin de Öcalan’ı muhatap almasından rahatsızlık duymam normaldir. Çünkü Öcalan, bütün şehit yakınları gibi benim de canımı yaktı. Canımızı aldı.Evet canımızı aldı diyorum, çünkü kardeş, candır.Kardeşimin ve bütün terör şehitlerimizin şehit edilmesinde en büyük etken, en büyük fail ve en gerçek katil Öcalan’dır.

Ülke menfaati diyerek, Öcalan’la devlet adına yapılan görüşmelerin ülke menfaatine olmadığını açık ve net söylüyorum.Bu acı gerçeğe yaşayarak hep birlikte tanık oluyoruz. Kendi canından,kendi kanından şehit vermeyenler bol keseden ahkam kesebilir.Ama gerçek çok farklı yaşamadan konuşmakla olmuyor.