Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), hafta sonu düzenlenecek sınavlarla ilgili detayları paylaştı. 20 Nisan Cumartesi ve 21 Nisan Pazar günleri gerçekleştirilecek sınavlar arasında e-YDS, Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı, Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı ve Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı yer alacak.

LPG'ye Müjde! LPG'de Dev  İndirim Bekleniyor! LPG'ye Müjde! LPG'de Dev İndirim Bekleniyor!

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'un açıklamalarına göre, Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi ve STS Diş Hekimliği sınavları cumartesi günü 5 bin 912 adayın katılımıyla gerçekleştirilecek. Adaylar, 294 salonda saat 10.15'te başlayacak sınavlara girecekler.

ÖSYM, sınavlarda görev alacak 893 personelin hazır bulunacağını duyurdu. Sınav sonuçları 16 Mayıs'ta açıklanacak ve aynı gün elektronik ortamda gerçekleştirilecek yabancı dil sınavına 1158 adayın katılacağı belirtildi. Yabancı dil sınavı Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki 17 salonda düzenlenecek.

Pazar günü ise Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı gerçekleştirilecek. Türkiye genelinde toplam 94 sınav merkezinde uygulanacak sınava 189 bin 345 adayın katılması bekleniyor. Sınav, 83 ilde 533 binada ve 7 bin 448 salonda yapılacak. Adaylara, sayısal ve sözel testlerden oluşan toplam 100 soru için 150 dakika süre verilecek.

ÖSYM Başkanı Ersoy, sınavlara katılacak adaylara başarılar dileyerek, kimlik kartı kaybeden ya da kimlik kartı bulunmayan adayların durumuyla ilgili belirlenen kurallara dikkat çekti. Sınav gününde il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin açık tutulacağını da hatırlattı.

Editör: Ismail Usta