Türkiye’nin son 30 yılına baktığımızda görmezden gelinen insanlık adına içimizi acıtan, utanılması gereken birçok olayı görüyoruz. Şimdi geriye baktığımızda onlardan sadece birisini hatırlatmak bile vicdan sahiplerini rahatsız edecektir. 22 yıl öncesine geriye bakmaya, 18 Nisan 1992 Cumartesi gününe Pamuk Geçidi ne gitmeye hazır mıyız?

Biliyorum ki Pamuk Geçidi adını bile birçoğumuz yeni duyuyoruz. Oysaki Pamuk Geçidi ülkemizin sınırları içerisinde zor bir coğrafyada vatan toprağıdır. Bu vatan toprağında herkesin özgürce yaşama ve seyahat hakkı vardır. Bu bir vatandaşlık hakkından da öte insan hakkıdır, herkesin hakkıdır… Bu hak hiç kimse tarafından engellenemez. Ne yazık ki bugün yol kesip kimlik soranlar 22 yıl önce de yol kesip insanları vahşice öldürüyor ya da kaçırıyordu. Iğdır –Doğubayazıt Devlet Karayolu nun Pamuk Geçidi mevkiinde yol kesen eli silahlı PKK’lı 20’den fazla terörist bir grup o gün içinde dört sivil kıyafetli astsubayın bulunduğu sivil plakalı özel otomobili çapraz ateşe alarak seyir halinde iken acımasızca taradı. Taradıkları otomobilin takla atarak durmasını sağladıktan sonra otomobilin içerisinden yaralı çıkardıkları sivil ve silahsız dört genç astsubayı 50 metre sürükledikten sonra yakın mesafeden tarayarak infaz etti. Bugün bu olayı hatırlayan ya da hatırlatan kim var? Gerçekten Pamuk Geçidi vahşetini hatırlamaya hazır mıyız? Pamuk Geçidi nde birçok kez insanlık dramı yaşandı. O dramlardan en korkunç ve en vahşi olanını unutmayalım istiyorum. Eğer Pamuk Geçidi unutulursa, sapla samanı karıştırırız. İnsan hakkı diye yola çıktıklarını söyleyenlerin insanlığını bilmek zorundayız. İnsanlık geçmişi temiz olmayanlarla yola çıkmak tehlikelidir. PKK’nın sicili bozuktur. PKK terör örgütüdür. İnsan öldürmek demokratik bir hak değildir. PKK öldürünce öldürülen de asker ya da polis olunca insan ölümlerine karşı çıkmamak insan haklarını savunmak değildir, ikiyüzlülüktür… Bu ikiyüzlülüğü yapanlar ne zaman çıkıp da biz yanlış yaptık diyecekler? Biliyorum biz yanlış yaptık demeyenler Kobani için eylem yapmaya, yol kesip kimlik kontrolü yapmaya, polise pusu kurup şehit etmeye, Irak ve Suriye sınırındaki askeri birliklere taciz ateşi açmaya devam ediyorlar. Eğer bunlar görmezden gelinecekse kaybeden hep insanlık olacaktır. İnsanlık tarafında olmak için Pamuk Geçidi nde yaşanan o insanlık dışı vahşeti hatırlamalıyız. Şehit astsubaylar İlhan HAMLI, Erkan IĞDIR, Naci YILDIRIM ve Mustafa KARAÇİMEN insanlık suçlusu değil insanlık mağdurlarıdır. Onlar için kimse demokratik hakkımızı kullanıyoruz diyerek eylem yapıp sağa sola korku salmadı. Bu yüzden hatırlanmıyorlarsa insanlık utansın.
İkiyüzlü güç odaklarının yönlendirdiği terör grupları, insanlık savunucusu olamaz. Son otuz yılda terör örgütünün Türkiye içinde ve dışında akıttığı kan görmezden gelinemez. Elbette hesabı sorulmalı kan dökmelerin, yakıp, yıkmaların. Bunun için unutturulanlar, mutlaka hatırlanmalı balık hafızalı davranılmamalıdır. Kobani için eylem yapanlar, PKK vahşetleri ile yüzleşmeye hazır mıyız.18 Nisan 1992’de bu ülkede 4 genç astsubay şehit edildi, hatırlamaya hazır mıyız? Onlar da insandılar…