n

n
n Bu ülkede büyük bir oyun oynanıyor, o kirli oyunun terör ayağında ise PKK terör örgütü ve yandaşları kullanılıyor. O terör örgütü ki, Kürtler için yola çıktığını savunmasına rağmen Kürtleri öldürüyor, Kürtleri okula göndermemek için her türlü eylemi, baskıyı ve şiddeti yapıyor. Doğrusu bu oyunda insanların hiçbir temel hakkı tanınmıyor, acımasızlık ve vicdansızlık tavan yapıyor. Her türlü kötülüğe rağmen PKK yandaş buluyor; çünkü PKK öldürüyor, baskı yapıyor, devlete karşı kışkırtıyor. Bunları yaparken de maalesef BDP li belediyeleri de kullanıyor.
n
n
n
n Her geçen gün yeni bir çirkinliği ve kötülüğü Kürt halkına yapan PKK, bu defada tedaviye giden diyaliz hastalarına engel olmaya çalışmış. Bu kötülüğü birkaç gün önce Sağlık Bakanı Recep Akdağ ın o açıklamasından öğrendik. İşte o açıklamadan bir bölüm:
n
n
n
n Şırnak ın Uludere İlçesi nin köylerinden diyalize girmek için servis aracı ile hastaneye götürülen hastalara bir grup teröristin engel olmaya çalıştığını öğrendim.Terör örgütünün hasta, savunmasız ve masum insanlara karşı yaptığı bu çirkin ve zorbaca eylem; asla kabul edilemez. Bu saldırı vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerini alma hakkına karşı bir engelleme ve emeğe ihanettir.Tedavi görmesi zaruri olan ve hayati tehlikesi bulunan diyaliz hastalarının mağdur edilmesi, terörün karanlık ve acımasız yüzünü, teröristlerin de insani duygulardan ne kadar uzaklaştığını bir kez daha ortaya koymuştur. Terörün arkasında olanlar ve terörden medet umanlar, sağlık çalışanlarımızın her türlü şart altında kutsal hizmetlerini devam ettirerek vatandaşlarımızın bütün sağlık ihtiyaçlarını karşılayacağına, hasta vatandaşlarımızın da bu hizmetten yararlanmaya devam edeceğine şüphe duymasınlar.
n
n
n
n Sağlık Bakanı Recep Akdağ ın bu yazılı açıklaması hangi vicdan sahiplerini harekete geçirir. Bunu ilerleyen günlerde göreceğiz. Henüz bu vicdansızlığa tepki veren bir sivil toplum kuruluşunun açıklamasına rastlamadım.Bir taraftan diyaliz hastalarına engel olmaya çalışıyor, bir taraftan da Güneydoğu da eğitim hakkına engel olmaya devam ediyorlar. Daha anaokulu çağında olan çocukların bile eğitimini engellemek için anaokuluna bile molotof atıp yakıyorlar. Bu alçaklığı, bu vicdansızlığı en önemlisi bu terörü görmeyen, görmezden ve duymazdan gelenlerin hiç mi vicdanları sızlamıyor. Bir kere olsun bu insanlık dışı terörü artık bu insanları görmesi gerekiyor... Herkesin gözlerinin içine kadar giren bu alçaklık; hala nasıl prim yapıyor, bunu anlamak mümkün değil. Açık ve net söylüyorum PKK, Kürtler için kötülükten başka bir şey hedeflemiyor. Diyaliz hastasının tedavisine engel olmak nedir? Bunu bir düşünün ama düşünmeden önce diyaliz hastalığı hakkında kısa bir bilgi sahibi olun. Diyaliz hastalığı iyileşme şansı olan sıradan bir hastalık değildir. En ağır ameliyatın bile sonunda bir iyileşme şansı vardır. Diyaliz hastalığının iyileşmesi diye bir şey yoktur. Çünkü bu hastalık sürekli bir hastalıktır. İyileşme sadece böbrek nakli ile gerçekleşebilmektedir. Bu şans ise maalesef birçok hastada yoktur. Babamdan biliyorum bu hastalık makineye bağlı devam eden bir böbrek yetmezliği hastalığıdır. Babam da haftada üç gün her seansı 4 saat olmak üzere 7 yıldır makineye bağlanan bir hastadır. Bu hastalık insanların yaşam kalitesini düşüren ciddi ve kalıcı bir hastalıktır. Çok net söylüyorum diyaliz hastaları yaşama pamuk ipliği ile bağlanan çok sağlıklı olmayan hastalardır. En küçük bir ihmal en küçük bir tedaviyi aksatma diyaliz hastasının yaşama veda etmesi demektir. Bu hastalar dikkatle takip edilmesi gereken hastalardır. Diyaliz hastalarının tedavilerine engel olmak ölmelerine neden olmaktır. Diyaliz hastalarının tedavi almalarını engellemeye çalışmak, alçakça bir harekettir. Bu insanlık dışı bir saldırıdır. Zaten PKK dan başka bir şey beklemek aptallık olmaz mı?
n
n
n
n Diyaliz hastasının tedavisini PKK dan başkası engellemeye kalkışmaz. Yine PKK dan başkası anaokulu yakmaz. Bu kadar alçaklığı, diğer alçaklıklarla birlikte masum insanlara bu ülkede sadece PKK yapar ve yapıyor... Çünkü PKK, hiç kimsenin mutlu ve huzurlu olmasını istemiyor. Tedaviye giden hastaya engel olmaya kalkışmak, eğitim alma hakkını kullanan çocukları okullara göndermemek için baskı yapmak hangi insani gerekçe ile açıklanabilir? Eli kanlı katiller... Hiç olmazsa diyaliz hastalarına dokunmayın, anaokullarını yakmayın! Allah tan bari korkun...
n
n
n