Dünya coğrafyasında hakimiyet kurmuş insanlık 2020 yılının başından beri büyük bir sınav veriyor. Kim hangi ülkenin vatandaşlığına sahip olursa olsun, kim hangi şartlarda yaşarsa yaşasın, hangi ülke hangi ülkeden daha güçlü olursa olsun, zenginliğin, fakirliğin kimseye imtiyaz tanımadığı yaşadığımız dünya coğrafyasında Korona (Covid-19) virüs salgını büyük bir bela olup insanlığın yakasına yapışmıştır. Dağdaki çobandan saraydaki kraliçeye kadar herkesi etkisi altına alan Korona virüs salgını din, dil ırk,renk, cinsiyet ayrımı yapmaksızın bu zor süreçte anlayana nasıl insan kalınır dersini de vermektedir.

Bu Korona belası zengin fakir ayrımı yapmaksızın her eve her yere girebilmekte ve insanlığı çaresiz bırakmaktadır. Yaşadığımız bu süreçte kinlerimizi, düşmanlıklarımızı, hırslarımızı, içimizdeki ve dışımızdaki gerçek savaşları bir yana bırakıp insan olmaya çalışmak ve insan olarak yaşamaya devam etmek yerine ne acıdır ki, yaratık olarak yaşamayı tercih edenlerimiz olabiliyor. Bunların da kimler olduğunu yaşadığımız bu sıkıntılı süreç bize tek tek gösteriyor. PKK terör örgütüne mensup teröristler Allah korkusuna sahip olmadıkları gibi devlet korkusundan da yoksunlar. Zaten insanlıktan utandıkları, sıkıldıkları, çekinceleri de hiç yok. Her yerde herkes canının ve ekmeğinin derdine düşmüş ve evine helalinden alın teri ile ekmek götürmek isterken PKK'lı yaratıklar o sivil ve masum insanların geçiş yoluna bomba yerleştirip o emekçi insanları vahşice katledebilmektedir. Hem de bu kalleşliği ve alçaklığı tamda Berat Kandili sabahında yapabilmektedir. Bu vahşiliği yapanlar dün neyse bugünde odur. Bunlara insan ya da hayvan denilemez ,bunlar sade yaratıklardır.Bu yaratıklar ruhsuz,vicdansız,merhametsiz, sevgisiz ve haindir.Bu tanıma uyanlarında PKK'lı olduklarını artık dünya bilmektedir. Diyarbakır Valiliği İnternet sitesinden 08.04.2020'de sabah saatlerinde yapılan İlk açıklama bu olayın tamda özetidir. İşte o açıklama;' 08.04.2020 Basın Duyurusu (Kulp İlçemizde Sivil Vatandaşlarımıza Yönelik Bombalı Saldırı)İlimiz Kulp İlçesi Güleç Mahallesi kırsalında 8 Nisan Çarşamba günü saat 06.30 sıralarında, orman kesimine giden sivil vatandaşlarımızın bulunduğu aracın geçişi esnasında, PKK terör örgütü üyelerince el yapımı patlayıcıyla yapılan saldırı sonucunda 5 sivil vatandaşımız şehit olmuştur. Saldırının faillerinin tespit edilmesi ve yakalanması için güvenlik kuvvetlerimiz tarafından operasyonlara başlanılmıştır. Menfur saldırı olayında Şehit olan vatandaşlarımıza Yüce Allahtan rahmet, ailesine, yakınlarına ve Milletimize başsağlığı ve sabır dileriz. ' Bu kısa açıklamanın sonrasında haber kuruluşlarının basınımıza ve medya kuruluşlarına geçtiği olay yeri fotoğrafları olayın şiddetini ve ne kadar insanlık dışı olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bu kini,bu nefreti, bu saldırganlığı anlamak mümkün değildir. Kim ama ile başlayarak bu olaya bir açıklama getirmek istiyorsa o da bilmelidir ki en az onlar kadar böyle bir yaklaşımda bulunanlarda vicdansız ,merhametsiz ve haindir. Görüntüler ve olay yeri raporları her şeyin en net belgesidir. Burada katledilenlerin kim olduklarını unutmayalım. Katledilenler insandır. İnsan olmak kendi ekmeğinin peşinde emek sarf etmektir. O insanlarda emekçi insanlardır. Herkes Korona virüs salgını nedeniyle evlerine kapanmışken, onlar sabahın köründe ekmeklerinin peşinde şehadet şerbeti içmişlerdir. Acaba o insanların ,hayalleri, çocukları, eşleri, yakınları yok muydu? Elbette onlarında yakınları ve sahipleri vardı, onlar kimsesiz ve sahipsiz değillerdi.
PKK'lı yaratıklar Kulp ilçemizde gerçekleştirdikleri bombalı saldırıyla bir kez daha gerçek yüzlerini insan olmadıklarını ve insan olamayacaklarını gösterdiler. 5 güzel insanımızı 5 emekçi vatandaşımızı şehit ettiler. Emekçilerin bindikleri aracı demir yığını haline getirdiler. Etten, kemikten meydana gelen güzel ve masum insanları paramparça ettiler. Bu bir vahşetti, bu vahşete her zaman ki gibi PKK terör örgütü gerçek mührünü bastı. Hiç şüphe yok ki bu yaptıklarının misliyle karşılığını alacaklardır. Allah devletimize zeval vermesin. Ancak burada amaç sadece misliyle karşılık vermek yerine, PKK terör örgütünü tarihin çöplüğüne gömmek olmalıdır. Bunun içinde ne yapılması gerekiyorsa bu uğurda tam anlamıyla yapılmalıdır. Bu sivil katliamları kimse görmezden gelmemelidir. Bu vahşette imzası olanlar sadece bombayı patlatan alçaklar değildir. O alçaklara destek verenlerde en az onlar kadar suçludur.