Kirli savaşların maşası kanlı terör örgütü PKK ABD tarafından Suriye'de hem eğitildi ,hem silahlandırıldı. Ama bir gece ansızın ABD Başkanı Trump'un Suriyeden çekiliyoruz emri PKK terör örgütünün bir anda sahipsiz kalmasına neden oldu. Suriye'de binlerce PKK'lı terörist ve binlerce tır dolusu silah adeta serseri bir mayın gibi şaşkın. ABD-PKK işbirliğinin sona ermesi Suriye'de PKK terör örgütünü şaşkına çevirse de yeni sponsor arayışlarına neden oldu. Öyle anlaşılıyor ki ,Esad yönetimi kanlı terör örgütü PKK'nın bu süreçte yeni sponsoru olacak? Bu arada başka ülkelerinde PKK'ya sponsor olmaya yakın durduklarını unutmayalım. O ülkelerin PKK terör örgütü ile geçmişe dayanan bağlarını tamamen koparmadıklarını biliyoruz. Bu yüzden her ülke çıkarları kadar PKK terör örgütüne sponsorluk yapmaya aday durumundadır. Ne İran'a,ne Irak'a, ne Rusya'ya nede Fransa ve Almanya gibi bazı Avrupa ülkelerine bu konuda fazla güvenilmez.

En başta Türkiye ile hesabı olan dost görünen ,dost görünmeyen bütün uluslararası güçler Suriye'de PKK'ya sponsor olmak için kendi hesabını yapacaktır. Ama şu kesin Suriye'de Esad yönetimi geçmişte olduğu gibi PKK'ya sponsor olmaya devam etse de bu süreçte PKK erimeye ve yok olmaya devam edecektir .Bu tabloya rağmen hala PKK saflarında ve PKK yanında olmak tek kelimeyle aptallıktır. Çünkü Türkiye bütün gücüyle PKK'yı yok etmeye kararlıdır. Bunun içinde PKK nerede olursa olsun Türkiye hep teröristlerin ensesinde olmaya devam edecektir. Türkiye bu mücadeleyi yapmak zorunda ,aksi takdirde Türkiye'nin güvenliği ve bekası hep tehdit altında olacaktır. Zaten Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye'deki kararlı ve başarılı operasyonları ile PKK tehdidini sınırımızdan uzaklaştırmaya devam etmektedir. Türkiye'nin sınırlarında PKK'nın devlet kurması bu nedenle imkansızdır. Buna Türkiye asla müsaade etmez ve etmeyecektir. Bütün bunlara rağmen bölgede maşa olmaya devam eden PKK unsurları olursa, alacağı ders büyük olacaktır.PKK'ya Suriye'de sponsor olan güçlerde bu dersten paylarına düşeni almaya devam edecektir. Fırat'ın doğusunda PKK ile işbirliği yapan kim olursa olsun Türkiye bu işbirliğini asla tasvip etmeyecektir. Bu tür kirli işbirliklerini sonlandırmak için Türkiye hep siyasi ve askeri atakta olacaktır.

PKK terör örgütüne yeniden sponsor olmaya devam edecek güçler unutmasınlar ki ,Türkiye - Suriye'de hiçbir şekilde PKK terör örgütüne yaşam hakkı tanımayacaktır. Bunun içinde Türkiye uluslararası güçlerin desteğini de alarak kendi bekası için PKK ile mücadeleye sonuna kadar devam edecektir. Bu gerçek bölgede PKK'yı maşa olarak kullanacakların uykusunu tümden kaçırmalıdır. Her maşanın bir son kullanılma tarihi vardır.PKK gibi kanlı terör örgütlerine sponsorluğun çok ağır bir bedeli olduğu asla unutulmamalıdır.