ABD'nin en yetkili isimleri, "PYD terör örgütü değildir" demeye devam ediyor. ABD de biliyor ki PYD bal gibi terör örgütüdür. ABD'nin bu görüşü, AB ülkelerinin tamamının görüşü ile örtüşüyor. Ama bu devletlerin hiçbirisinin sınırında PYD yok .Türkiye PYD'nin PKK'dan farklı olmadığını yaşayarak görüyor , biliyor ve her platformda açıklıyor…Bu konuda belge isteyene belge ,bilgi isteyene bilgi vermeye hazır olduğunu sürekli tekrarlıyor.Türkiye biliyor ki PYD ile PKK işbirliği halinde ,PKK sırtını PYD'ye dayamıştır .Bunu zaten HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ açık açık ifade etmişti.

Türkiye en yetkili ağızlardan PYD'nin terör örgütü olduğunu söylese de müttefikimiz olduğunu bildiğimiz ve düşündüğümüz ABD, bu görüşümüze katılmıyor.Bu durum, ABD'nin iki yüzlü davrandığını düşündürüyor.ABD'ye göre terör örgütü olmayan PYD ,terör örgütü değilse acaba nedir? Bu soruya ABD tarafından verilen cevaba katılmamız mümkün değildir.Çünkü ABD, her şeyden önce olaylara ve o olayların içindeki aktörlere sadece kendi çıkarları penceresinden bakıyor. ABD Başkan Yardımcısı Biden'a göre PYD terörist değil.Türkiye'nin PYD ile ilgili düşünceleri ,tespitleri PYD'ye bir iftira değildir.PYD ile PKK arasındaki ilişkiler ülkemizin sınırları içerisinde ve yakınında hassas bir bölgede yaşanıyor...Sur'da ,Nusaybin'de,Cizre'de Silopi'de PKK'lı teröristlerden ele geçirilen silahların menşei ve geldikleri yer, bir kez daha göstermiştir ki ABD ve AB ülkeleri PYD üzerinden PKK 'ya yardım yapmışlardır. Cizre'de PKK sığınağında bulunan Neron kimin demirbaşına kayıtlı olup ,kim tarafından PKK terör örgütüne verilmiştir.Bu soruların cevabı PYD'nin ne olduğunu, ya da ne olmadığını fazlasıyla ortaya koymaktadır.PKK terör örgütü PYD'nin silah deposunu soymamış PYD'den rızası olmadan hiçbir şey almamıştır. İŞİD terör örgütü bahanesi ile müttefiklerimiz tarafından görmezden gelinen PYD çizmeyi aşmıştır.Şüphesiz Güneydoğu'dan gelen her şehit cenazesinde PYD'nin parmağı vardır.Kandil ,PYD ve PKK üçlüsü ortak hareket etmektedir.Hala müttefiklerimiz, PYD terörist değildir diyorsa,bu yalana bu ikiyüzlü davranışa Türkiye'nin ses çıkarmamasını beklemek kimsenin haddine değildir.Müttefiklerimiz tarafından da PKK ve PYD aynı kategoride değerlendirilmelidir. Aksi takdirde bu kanlı ve bölücü terör bir gün olur başka devletleri de başka milletleri de alevinde yakar.

PYD'yi terör örgütü kapsamında değerlendirmeyenler hem Suriye'de ,hem de ülkemiz sınırları içerisinde yaşanan kanlı terörün destekçileridir. Bunların müttefikimiz olması ,PKK'yı terör örgütü kapsamında görmesi ,Türkiye'nin bildiği PYD gerçeğini değiştirmez.PYD de en az PKK kadar tehlikeli bir terör örgütüdür.ABD'nin ve AB ülkelerinin kendi çıkarları, bu gerçeği değiştirmeye kalkışmamalıdır! Yoksa bütün insanlığa yazık olur.Bu gerçeği anlamak için ABD'nin ya da AB ülkelerinin zarar görmesini beklemek insanlığa ihanettir…