Yaklaşık 35 gün sonra futbolda heyecan kaldığı yerden başlıyor. Bundan sonra oynanacak her maç ayrı final havasında geçecek. Her takımın ya şampiyonluk, ya play-off, yada ligde kalma hedefi olacak. Oyuncular sahada rakiplerinin yanı sıra saha ve hava şartları ilede mücadele edecek. Sezonların ikinci yarıları her zaman zor geçmiştir. Bunların yanı sıra birde hakemlerle mücadele etmek zorunda kalırsanız vay halinize.

Tarihinde ilk kez TFF 2. Ligde mücadele eden Samsunspor'da hedef bu ligde kalıcı olmamak ve sezon sonu şampiyon olarak bir üst lige çıkmak. Hatta; Yıldırım Holding destekli göreve gelerek kulübü şirketleştiren İsmail Uyanık yönetiminin hedefi Süper Lig ve Avrupa.

Sezonun ilk yarısını liderin 2 puan gerisinde bitiren Samsunspor devre arasında yaptığı transferler ve sorunsuz kamp dönemi ile grubunda şampiyonluğun en büyük adayı gösteriliyor.

Devre arası transfer döneminde Onur Eriş, Nurullah Aslan, Yılmaz Özeren, Bünyamin Cesur Karataş, Abdulkadir Özgen ve Aytaç Sulu transfer edildi. Alınan oyunculara bakıldığı zaman 3 veya 4 tanesi banko ilk onbirde oynayacak kapasiteye sahip. Birçok takımın kadrosunda görmek için can attığı isimler Samsunspor'da yedek kalacak. Kısacası Samsunspor yönetim, oyuncu kalitesi ve taraftarı ile sezonun ikinci yarısına hazır. 30 kişiyi aşan profesyonel oyuncu kadrosunun içinden tabii ki kiralık olarak gönderilecekler de olacak.

İkinci yarı hazırlıklarına Samsun'da başlayan ve Antalya'da sürdüren Samsunspor kamp bitimini uzatarak buradan direkt Diyarbakır'a gidecek.

Sonunun şampiyonluk olmasını dilediğimiz 2018- 2019 sezonunun ikinci yarısı Diyarbakır deplasmanında oynanacak olan Amed Sportif Faaliyetler maçı ile başlayacak. Samsunspor bundan sonra oynayacağı maçlarda rakibini hafife almadığı sürece yenemeyeceği takım yok. Bir golün dahi önem taşıyacağının göz önünde bulundurularak her maçı final havasında oynarsa rahatlıkla mutlu sona ulaşabilir. Yeter ki rakipleri küçümsemeyelim. Gerçek oyunumuzu sahaya yansıtalım. Bu bize yeter.

Samsunspor'un Diyarbakır deplasmanında olacağı 20 Ocak gününün Kırmızı- Beyazlı camiamız için ayrı bir anlamı var. 30 yıl önce Malatya deplasmanına giderken yaşanan o elim kazanın yıldönümü. Bende o kazada hayatını kaybeden futbolcularımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Hiçbir zaman unutmayacağız.

Ayrıca bundan sonra Samsunspor'umuzun ve hiçbir spor kulübünün böyle bir açı yaşamaması diliyorum.

Kalın Sağlıcakla…