Değerli sporseverler öncelikle merhaba...

Yaklaşık 1,5 yıldır spor muhabirliği yaptığım Haber Gazetesi'nde bugünden itibaren sizlere köşe yazılarım ile Samsun'daki amatör sporlara dair düşüncelerimi dilimin döndüğü kadarıyla aktaracağım.

İnanıyorum ki köşe yazılarımı birçok okuyucumuz keyif alarak okuyacaktır...

Değerli okuyucularımız sizlere bugün ilk köşe yazımda Samsun'da, Samsunspor'un dışında başka bir profesyonel futbol kulübünün olmaması konusundaki 'Şehrin kanayan yarası' hakkında düşüncelerimi aktaracağım. Türkiye'de futbolun en çok sevildiği ve rağbet gördüğü şehirlerden bir tanesi de tartışmasız Samsun'dur... Futbolun bu kadar çok sevildiği ve Türkiye 'Spor Şehri' olarak tanındığı ilimizde ne yazık ki Samsunspor'un dışında başka profesyonel bir futbol kulübü bulunmuyor. Yıllardır Bölgesel Amatör Lig'de şampiyonluk için mücadele veren takımların ne yazık ki şehrin bu özlemi kalıcı olarak bir türlü dindirilemedi.

-------------------------------------

Altyapının bu kadar güçlü olduğu ilimizde artık Samsunspor'un dışında bir profesyonel futbol takımın daha olması şart oldu. Altyapıdan yetişen oyuncuların gelecekte Samsunspor'a ve Türk futboluna katkı sağlaması için en az TFF 3. Lig'de bir takımımız olması gerektiğini siz değerli okurlarımız gibi bende düşünüyorum. Bu sezon şehrin TFF 3. Lig özlemini dindirmek için Atakum Belediyespor, Ladik Belediyespor ve Çarşambaspor pazar günü yeşil sahalardaki yerini alacak.

---------------------------------------

Şehrimizin BAL'daki 3 temsilcisi de bütçelerine göre kadrolarını ve teknik ekiplerini kurdular. Bugün baktığımızda 3 temsilcimizin de hedefi TFF 3. Lig. Ancak statü gereği 3 takımdan sadece biri bu sezon şehrin özlemini dindirebilecek. Kurulan kadroları ve oynanan hazırlık maçlarındaki görüntüye bakarsak bu temsilcilerimizden biri şehirde favori olarak görülüyor. Siz değerli okuyucularımız takımların arasındaki senin favorin kim diye soracak olursa. Benim bu sezon favorim renkleri, armaları fark etmeksizin Samsun futbolunun kazanması olacak. Ben favori şu takım veya bu takım demek yerine şampiyonlukta favori şehrin Samsun olduğuna sonsuz inanıyorum...