Samsun'da insanı heyecanlandıran bir hareketlilik var. Yerel tiyatro gruplarımızın yeni prodüksiyonları art arda perde açarken, geçmiş sezonlarda başarısını kanıtlamış olup da bu sezon da devam eden pek çok oyun var. Bir Kadın Uyanıyor, Hülleci ve Kahvede Şenlik Var'ı daha önce köşemde anmıştım. Şu günlerde merakla beklemekte olduğum, Hayal Atölyesi'nce sergilenecek olan Yeşilçam ve izleyenlerin öve öve bitiremediği Karma Sahne'nin Kadınlar Filler Vesaireler'i mutlaka göreceğim yapımlar. Bunların yanı sıra yine Hayal Atölyesi Bir Garip Orhan Veli'yi ve Töre'yi oynuyor.

Dışarıdan da peş peşe gelen tiyatrolar var ve ilgi görüyorlar. Bu sene pek çok Samsunlu yazarın kitabı çıkacak ve Şubat'taki TÜYAP'a yetişecek. 100. Yıl Platformu'nun da enerjisiyle kent pek çok etkinlikle bütün yıla yayılan bir festival havasına bürünecek. Samsun güzelliklere gebe.

  1. Yıl Platformu etkinlikleri kapsamında 26 Ocak 2019 Cumartesi günü, yani bugün, Saat 15.00'te Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nde Atatürk ve Sinema başlıklı bir sunum gerçekleştireceğim. Sinemamızın ilk yıllarına, özellikle Cumhuriyet dönemine ilgi duyan herkesi beklerim.

*

Samsun Sinema Topluluğu olarak 56lar'daki Siyah Beyaz Cafe'de her Çarşamba yaptığımız film gösterimlerinin bu haftaki programı, Bernardo Bertolucci'nin yönettiği, En İyi Uyarlama Senaryo Oscarına ve Altın Küre'de de Yabancı Dilde En İyi Film ödülüne aday, 1970 tarihli Il Conformista. 30 Ocak Çarşamba akşamı, 19.30'da. Ahmet Mithat Ayeren dostumuz sunacak. Filmden sonra söyleşi var.

Sevgiyle, sanatla kalın…