Herkese merhabalar 3 yıldır sunuculuk yaptığım Haber Medya Grubunda bundan sonra da yazılarımla her çarşamba Haber Gazetesinde sizlerle olacağım.

Bizde artık nerde o eski ramazanlar diyenler kervanına katıldık galiba. Çocukluğumuzdaki o coşkulu ramazanları, kalabalık iftar sofralarını iç çekerek özlem duyduğunuzu hissettim.

Bu ramazan Samsun'da gezerken ramazanın vazgeçilmezi olan iftar çadırlarının artık olmadığını gördüm. Eski ramazanların vazgeçilmezi olan şehrin belirli yerlerine açılan o çadırlar; birlik ve beraberliğin göstergesi gibiydi adeta… Öğrencilerin, evi olmayanların, iftara yetişemeyenlerin bir ay boyunca evleriydi o çadırlar. Hatta kısa bir hayal kurup, iftara bir saat kala tüm üniversite öğrencilerine tramvayı ücretsiz yapıp, o çadırları gerçek ihtiyaç sahipleri ile kavuşturmayı hayal ettim. Kim bilir belki önümüzdeki ramazanlar gerçek olur...

Samsun'da bu yıl ramazan coşkusu Atakum'da bir başka yaşanıyor. Malum Atakum Belediyesi ve Yeşilyurt AVM tarafından düzenlenen Fasl-ı Şahane etkinlikleri devam ediyor. Etkinliğin yapıldığı Yeşilyurt AVM'nin önünden her geçtiğimde alanı coşkulu gördüm. Hatta durup çocukları dinleyip, koşturmacalarını, pamuk şeker yiyen minik ellerini izledim.

Bu ramazanda kocaman 17 gün bitti. Artık insanların bayram hazırlıkları başlayacak. Umarım şeker tadında bir bayram arifesi heyecanını birlikte yaşarız.

Yarın bugününüzden güzel olsun. Kalın sağlıcakla...