Kitap Fuarı hangi şehirde, hangi bölgede açılırsa açılsın açıldığı yere ve çevresine güzel ve anlamlı bir etkinliktir. Binlerce kitabı, yüzlerce yazarı, yüzlerce yayıncıyı, binlerce kitapsever okuyucusu ile buluşturan anlamlı etkinliğin adı kitap fuarıdır. Kitap fuarı kültürel güzelliktir. Her yaşa, her kültüre, her insana hitap eden kitap fuarından herkes payına düşen güzellikleri almalıdır. Daha donanımlı, daha bilgili, daha aydın olmanın yolu kesinlikle kitap okumaktan geçer. Bu yıl (2019) 16- 24 Şubat tarihleri arasında Samsun'da TÜYAP Karadeniz 5. Fuarı düzenlenecek… Tam 9 gün sürecek olan bu güzel etkinlik Samsun'umuza ve bölgemize güzellik getirecektir. Hiç şüphesiz Samsunlu kitapseverler olarak payımıza düşeni almak için güzel bir yarış içerisinde olacağımızı düşünüyorum.

Samsunumuzun ve Karadeniz Bölgemizin kültürel yaşamına kitap dolu dokuz gün önemli katkılar sağlayacaktır. Samsun kitap fuarı, Karadeniz Bölgesi'ne kültürel can suyudur. Samsun'da açılan kitap fuarı Karadeniz bölgesini de ilgilendiren önemli bir etkinliktir. Yüzlerce kitapseverin Samsun'un komşu il ve ilçelerinden de geleceği unutulmamalıdır. Pek çok değerli yazar, şair ve bilim insanı Samsun'da Karadenizli okurlarıyla buluşacak. Bu güzel buluşma kültürel iletişimi sağlayacak, insanlara yeni ve geniş görüş alanları açacak.7'den 70 herkese aydınlık bir pencereden baktıracak olun Samsun Kitap Fuarı kaçırılmayacak bir fırsattır. Başta üniversite ve lise öğrencileri olmak üzere tüm öğrencilerin ve öğretmenlerin bu konuda çok daha duyarlı davranacakları düşüncesine sahibim. Kitaba dokunmak ve kitaba dokunarak okumak farklı bir duygudur. Her şeyin bilgisayar ortamına aktarıldığı günümüzde kağıdı yok sayarak, bilgisayar ya da tablet ekranından kitap okumanın aynı hazzı verdiğini düşünmüyorum. Bu yüzden kitap Fuarlarında kitaba dokunan kitapseverleri görmek gerçekten hoşuma gidiyor. Özellikle ilköğretim öğrencilerinin kitap fuarlarında kitaplarla buluşmasını ve kitap almak için yarışıyor olmasını kültürel yaşantımız için doğru bir adım olarak görüyorum. Çocuklarımızı ve gençlerimizi sanal ortam tembelliğinden ve kirliliğinden kurtarmak adına kitap fuarlarını anlamlı bir etkinlik olarak görmeliyiz. Kitapseverler olarak bize düşen Samsun'da düzenlenecek olan Karadeniz Kitap Fuarlarını canlı ve diri tutmaktır. TÜYAP Samsun'da son derece anlamlı ve ciddi bir organizasyonla kitap fuarlarına ev sahipliği yapıyor. İlgimizi ve desteğimizi eksik etmeyelim. Karadeniz 5. Kitap Fuarı'nda, İnci Aral, İlber Ortaylı, Mine Söğüt, Yılmaz Özdil, Ercan Kesal, Sinan Meydan, Akın Birdal, Nazım Alpman, Şükrü Erbaş, İpek Çalışlar, Kahraman Tazeoğlu, Ahmet Şimşirgil, Arif Keskiner, Zeynep Aliye, Koray Avcı Çakman, Aret Vartanyan, Nazlı Karabıyıkoğlu, Mete Yarar, Sevgi Özel, Murat Tavlı, Füsun Çetinel, Bahadır Yenişehirlioğlu, İsmail Saymaz ve Reis Çelik'in de bulunduğu daha birçok yazarın okurlarıyla buluşacak olması Samsun için kaçırılmayacak bir fırsattır.

Değerli hemşehrilerim 16-24 Şubat 2019'da hiç kimseye randevu vermeyin. Sadece odaklanacağınız tek nokta Samsun'da açılacak olan Karadeniz 5. Kitap Fuarı olsun. Gerçekten Samsun güzel ve önemli bir etkinliğe Karadeniz 5, Kitap Fuarına ev sahipliği yapacak. Okuyalım ve araştıralım ki, düşünce tembelliğimizin kölesi olmayalım.