En acı şehit haberi Ramazan Bayramı'nın 1. günü Hakkari'den Samsun'a geldi. Bir anne, bir baba, bir kardeş, bir dede, koca bir şehit ailesi (Samsun halkı) Samsun-Çarşamba Havalimanı'nda Ramazan Bayramı'nın 1. gününün gecesi, Samsunlu şehit Piyade Uzman Çavuş Mete Yahşi'yi Türk Bayrağı'na sarılı bir tabut içerisinde gözyaşları arasında karşıladık. Şehidimizin eşi ve 3 yaşındaki kızı Hakkari'den aynı uçakla Samsun'a gelmişti. Herkes bayram yaparken, bayramın ikinci günü şehidimiz Piyade Uzman Çavuş Mete Yahşi'yi Samsun'dan binlerce kişinin duaları arasında Samsun Kıranköy Mezarlığı'ndaki Garnizon Şehitliği'nden cennete uğurladık.

Şehit acısı düştüğü yeri yakar, kimse şehidin ailesi kadar yanmaz ve yanamaz.Fakat bu acı süreçte vefa diye güzel bir duyarlılık vardır. Kim vefa gösterirse, şehit ailesi unutmaz ,yanında olanı da hep bilir, yanında olmayanı da hep hatırlar.25 yıl ,2 ay önce 18 Nisan 1992'de tek kardeşini şehit vermiş bir şehit yakını olarak, bunu çok iyi biliyorum. 25 yıl önce yanımızda kim vardı, kim yoktu hiç unutmadık. Devlet sadece çelenk göndererek yanınızdayım diyemez. Eğer sadece böyle yaparsa, bu gerçek bir vefa olmaz. Zor anlarda, ateşin düştüğü yerde vefa çok önemlidir. Vefa sımsıkı tutmaktır. Vefa, devletin elini, devletin sıcaklığını tümden hissettirmektir. Bunu da en başta yapması gereken o ilin valisi o ilçenin kaymakamıdır. Doğrusu, ülkeyi yönetenlerin ve devletin dönem dönem şehit ailelerine bakışı ve yaklaşımı değişmiştir. Bu değişimin olumlu bir değişim ve olumlu bir yaklaşım olduğunu şehit yakını kimliğimle rahatlıkla söyleyebilirim. Son yıllardaki vali ve kaymakamlarımızın ülke genelindeki şehit aileleri ile ilgili hassasiyeti, duyarlılığı her türlü takdire şayandır. Bunu yaşadığımız il olan Samsun genelinde de rahatlıkla görebiliyoruz... Bunun anlamı, bize göre yani şehit yakınlarına göre şudur; şehit ailesi asla yalnız değildir. Şehit yakınlarının devlet katında her zaman bir önceliği vardır. Son valiler kararnamesi ile Samsun'a atanan Tunceli Valisi Osman Kaymak Samsun Valiliği görevine başladı. Vali Beye görevinde başarılar diliyoruz. Samsun'da ilk ziyaretini 5 Temmuz 2017 günü şehit ailesine gerçekleştirdiğini basından takip ettim. Eşi Emine Kaymak'ın da bu ziyarete katılmış olması, her türlü takdire değer. Şehit yakını kimliğimle Sayın Valimizin değerli eşi ile birlikte gerçekleştirdiği bu ziyareti, 25 yıllık şehit annesi olan anneme yapılmış vefalı bir ziyaret gibi gördüm ve çok duygulandım.Bu ziyaret Sayın Valimizin şehit ailesine verdiği değerin önemi gözler önüne sermeye yeter de artar. Allah valimizin ve eşinin bu hassasiyetini devam ettirsin. Allah valimizin yar ve yardımcısı olsun. Bu bir vefadır, bu hassasiyet hiçbir şekilde parayla pulla ortaya konulamayacak kadar çok değerli bir vefadır. Öyle anlaşılıyor ki Sayın Samsun Valisi Osman Kaymak için şehit ailesi son derece önemlidir. Şehit yakını kimliğimle Sayın Valimize ve değerli eşine teşekkür ediyorum. Açık ve net söylüyorum kardeşimin şehit olduğu 1992 yılında böyle şeyler olmazdı. Hatta askeri birliklerde şehit gazi işlem şubeleri ve muhatap olabileceğiniz sorumlular bile yoktu. Şehit ailesi olarak geriye dönüp baktığımızda çok keşkelerimiz ve gönül kırgınlıklarımız oluyor.

Samsun'da göreve başlayan Vali Osman Kaymak'ın ilk ziyaretini Ramazan Bayramı'nın 1. günü Hakkari'de şehit düşen Samsunlu şehit Piyade Uzman Çavuş Mete Yahşi'nin ailesine gerçekleştirmiş olmasını önemsiyor ve takdirle karşılıyoruz. Sayın valimiz çok anlamlı ve çok güzel bir davranış sergilemiş. Ramazan Bayramı zehir olan şehidimizin acılı ailesine gerçekleştirdiği bu ziyaret asla unutulmaz... Tıpkı bizim ziyaret edilmediğimizi unutmadığımız gibi o şehit ailesi aradan 25 yıl geçse bile ateşin düştüğü yerde kendisini ziyaret eden Samsun Valisini, Vali Osman Kaymak ismini ve onun vefasını unutmayacaktır. Valilik ve vefa budur…