Ne demişim?
13 Şubat 2008’de!
Demekle kalmamış, yazıp çizmişim:

***

Ulusal kültürümüzü ve değerlerimizi ortaya çıkarmak, araştırmak ve derlemek amacıyla ilk önce bölgesel kültürleri araştırma, derleme ve inceleme gerekliliğini bilerek; henüz kendi alanında yeterince çalışma, araştırma ve derleme yapılmamış yöremiz Samsun’a ait folklor malzemelerini halk bilimi açısından araştırmak, değerlendirmek ve nihayetinde bir kitap halinde yayımlamak amacıyla bir kurul oluşturmayı kendimize görev bilmişizdir.
Kültür alanında yaşadığımız yabancılaşma ve yozlaşmanın önlenmesinde; kültürel değerlerimizin yaşatılması, geliştirilmesi ve gençliğe benimsetilerek gelecek kuşaklara aktarılması, önemli sonlarımızdan birisidir.
Karadeniz Bölgesi’nin en büyük ili olan Samsun; bölgenin önemli ticaret, sanayi, tarım ve kültür merkezidir. Karadeniz Bölgesi ağırlıklı olmak üzere, ülkemizin değişik yörelerinden göçle gelen yurttaşlarımızın kültürlerini barındırmaktadır. Bu nedenle salt kent dokusu ele alınarak, Samsun’da yöreye özgü halk oyunlarının bulunmadığı gibi bir yanlış yargıya varılmaktadır. Bu araştırmada; bu yanılgının bilimsellikten uzak bir yaklaşım olduğu ortaya konmaya çalışılacaktır.
Bu amaç ve bakış açısıyla; “Samsun Yöresi Halk Oyunlarını Araştırma” çalışmaları devam etmektedir. Söz konusu derleme/araştırma çalışmasının şu ana kadar olan(13Şubat 2008) yazılı ve görsel belgeleri ektedir.

***
Evet, ne demişim?
13 Şubat 2008’de!
Demekle kalmamış yazıp çizmişim.