Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un, Samsun’dan ayrılması benim için sürpriz olmadı ama Diyarbakır’a atanması hemen herkes gibi beni de şaşırttı. Dört yılın sonunda yer değiştirmesi normaldi, bekleniyordu, kendisi de bekliyordu. Lakin kimse Diyarbakır’ı beklemiyordu. Daha batıda daha büyük bir kente atanmasını bekleyenler çoğunluktaydı. Bu açıdan Diyarbakır Valiliği herkesi şaşırttı. Dün bütün gün bu konuşuldu.

Bölgede yaşananlara bakınca Samsun’dan sonra Diyarbakır şüphesiz ki çok daha zor, çok daha yorucu ama aynı zamanda da çok daha önemli bir görev olacak. Milletin birliğinin ve ülkenin bütünlüğünün tartışıldığı bir dönemde Diyarbakır tüm dikkatlerin üzerinde toplandığı bir kent. Bu yıl ve özellikle gelecek yıl uygulamaya konulacağı ve 2019’a kadar kademe kademe uygulanacağı dillendirilen yol haritasıyla birlikte önemi daha da artacak. Böyle bir dönemde orada görev yapacak valinin kimliği, birikimi ve basireti son derece önemli. Sanırım Sayın Aksoy’un atanmasında bu özellikleri belirleyici olmuştur.

Sayın Aksoy ve eşi hanımefendi geride kalan dört yıl içinde iyi bir intiba bıraktılar. Halkla kontrollü bir yakınlık kurdular. Sayın Vali bürokratlarıyla barışık bir otoritenin temsilcisiydi. Sanırım Samsun’dan ayrılmalarına en çok bürokratları üzüleceklerdir.

Devlet adamlığının vakarı ile halk adamlığının tevazuunu kendi bünyesinde birleştiren Sayın Aksoy’a ve eşine zor ve fakat son derece önemli yeni görev yerlerinde başarılar diliyorum. Orada gösterecekleri başarı; hem ülke hem de kendi kariyer geleceği için belirleyici olacaktır. Ben Sayın Aksoy’un başaracağına inanıyorum. Bunu hem kendileri hem de milletim için yürekten istiyorum.

Güle güle Sayın Valim… Güle güle Sayın Hanımefendi. Yolunuz ve bahtınız açık olsun efendim…