Uluslararası Engelliler Günü (IDPD) yaklaşırken Samsung, Evrensel Hareketler adı verilen özellik sayesinde Galaxy Saatlerinin herkes için uygun olduğunu bize hatırlatmak istiyor. Bu özellik erişilebilirliği artırır ve ekrana veya döner çerçeveye (veya sanal çerçeveye) dokunmanıza gerek kalmadan gezinmenize olanak tanır.

Evrensel Hareketler özelliğini Erişilebilirlik alt menüsü altındaki Ayarlar menüsünden etkinleştirebilirsiniz. İki ana hareket "yumruk yapmak" ve "çimdiklemek"tir. İlki, iki kez yumruk atarken bir öğeyi seçer, Eylem menüsünü açar veya Evrensel hareketleri etkinleştirir.

Kıstırma, bir sonraki vurgulanan öğeye hareket ederken, çift kıstırma önceki öğeyi vurgulamak için geri döner.

Zonguldak'taki Maden Faciası : 2 işçi hayatını kaybetti ! Zonguldak'taki Maden Faciası : 2 işçi hayatını kaybetti !

Gördüğünüz gibi Eylem menüsü, etkin uygulamaya veya menüye bağlı olarak farklı kullanılabilir eylemleri görüntüler. Bu hareketler oldukça hoş ve engelli olmayan insanlar bile bunları faydalı bulabilir.

Ancak bir sorun var. Temel olarak Evrensel Hareketleri kullanamaz ve Galaxy Watch'ınızda Google Cüzdan'ı aktif hale getiremezsiniz. Hareketler yalnızca bir ekran kilidiniz yoksa etkinleştirilebilir; oysa Google Pay'i kullanmak, bariz güvenlik nedenlerinden dolayı bir ekran kilidi gerektirir.

Ayrıca Evrensel Hareketlerin Gelişmiş özellikler menüsünde bulunan hareketlerden farklı olduğunu da belirtmekte fayda var. Diğer el hareketleriyle aramaları yanıtlamanıza, uyarıları kapatmanıza veya a

Editör: Ismail Usta